Domov

Goričko bo predstavljalo več 5-zvezdičnih produktov

9 februarja 2021 Aktualno Novice


Pomurska turistična zveza je v okviru projekta »ZA(ČUTIM) GORIČKO«  s partnerjema Raziskovalno izobraževalnim središčem (RIS) Dvorec Rakičan in Sadjarstvom  Ficko pripravilo več novih turističnih produktov in promocijsko gradivo za namene promocije območja LAS Goričko.

Pomurska turistična zveza skupaj z partnerjema RIS Dvorec Rakičan in Sadjarstvom Ficko izvaja operacijo »(ZA)ČUTIM GORIČKO«. V okviru operacije so projektni partnerji nadgradili turistično ponudbo in razvili nove turistične produkte, s katerimi so povečali privlačnost regije in zagotovili, da se bodo obiskovalci radi vračali v Pomurje. V okviru izvedenih projektnih aktivnosti so tako prispevali k prepoznavnosti območja LAS Goričko ter podeželskega turizma kot 5-zvezdniškega turizma.

Kot je na predstavitvenem dogodku povedal Uroš Kamenšek, predsednik Pomurske turistične zveze, je partner RIS Dvorec Rakičan z ureditvijo sob in z novo opremo poustvaril videz grajskih sob: »Tako bodo obiskovalcem ponudili avtentično izkušnjo ter jih popeljali v čas, ko so dvorec naseljevali člani plemiške družine Batthyány. Partner Sadjarstvo Ficko bo z degustacijsko opremo obiskovalcem ponudil avtentično izkušnjo, saj se bodo lahko sami preizkusili v izdelovanju eteričnih olj in kuhanju marmelade.«

Nove oziroma posodobljene turistične produkte so povezali s kočijo 21. stoletja, ki bo obiskovalce popeljala do posameznih turističnih točk. Na podlagi tega so se razvili 5-zvezdični turistični produkti, ki so predstavljeni v online informacijskem-rezervacijskem sistemu. Online informacijski-rezervacijski sistem predstavlja celotno ponudbo na enem mestu in je dostopen na spletni strani Pomurske turistične zveze ter na razpolago zainteresiranim obiskovalcem.

Članek je objavljen tudi na STA:

https://www.sta.si/2865176/goricko-bo-predstavljalo-vec-petzvezdicnih-produktov