Domov

Gospodarski oskar tudi Rudolfu Horvatu

8 marca 2019 Aktualno Novice


Gospodarska zbornica Slovenije je sinoči podelila že 51. nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Nagrade, ki jih podeljujejo že od leta 1969, prejmejo najvidnejši gospodarstveniki, ki s svojim delovanjem pomembno sooblikujejo gospodarsko in širše družbeno okolje. Med letošnjimi prejemniki je tudi direktor podjetja Saubermacher Slovenija Rudolf Horvat.

Kot so zapisali v utemeljitvi, Rudolf Horvat vodi podjetje Saubermacher Slovenija od oblikovanja družbe leta 2007. S svojimi osmimi hčerinskimi podjetji izvajajo storitve javnih služb ravnanja z odpadki v 58 občinah, razgradnjo odpadne električne in elektronske opreme, predelavo odpadne embalaže in razgradnjo izrabljenih motornih vozil ter zbiranje vseh vrst nevarnih in nenevarnih odpadkov.

Dolgoročna razvojna strategija podjetja je usmerjena k umestitvi družbe kot vodilnega podjetja na področju inovativnih tehnologij za ravnanje z odpadki. Zato so v obdobju zadnjih štirih let intenzivno vlagali v osnovna sredstva, vozni park, nakup in ustanovitev podjetja. Kar pet milijonov evrov so vložili v nov zbirni center za ravnanje z nevarnimi odpadki v Kidričevem. V zadnjem obdobju so uvedli tudi nove storitve, kot so digitalna platforma wastebox.biz, reciklaža litij-ionskih baterij ter sistem Smart Waste.

Rudolf Horvat je na področju komunalnih dejavnosti aktiven več kot štirideset let. Z inovativnostjo, odgovornostjo, strokovnostjo in vizionarstvom je prispeval k uspešnosti in ugledu ne le podjetja, temveč tudi celotne komunalne dejavnosti v Sloveniji, so še zapisali na Gospodarski zbornici Slovenije ob podelitvi nagrade zbornice za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke.