V etru
Mijmo grede
Domov

IZBIRAMO POMURKO IN POMURCA LETA 2017 – Leto je naokoli in tudi letos izbiramo Pomurko in Pomurca leta

4 decembra 2017 Aktualno Pomurec/ka meseca


Leto je naokoli in zaključil se je zadnji mesečni izbor za Pomurko in Pomurca leta 2017.

Pretekli mesec ste največ glasov namenili Mariji Vugrinec, koordinatorki murskosoboške skupine za samopomoč bolnikom z rakom, ki to nalogo prostovoljno opravlja že več desetletij, in Tomažu Gajserju, ki je skupaj z Domnom Graufom postal državni prvak v letenju z ultra lahkimi letali.

Ker je bil to zadnji mesečni izbor v tem letu, decembra izbiramo Pomurko in Pomurca leta.

Kandidatke za Pomurko leta, ki so v mesečnih izborih dobile največ glasov, so:

Lea Cipot, ustanoviteljica zavoda Korak naprej iz Murske Sobote, ki je med drugim s sodelavci zasnovala prvo slovensko modno linijo otroških oblačil iz predelanih materialov in se na ta način zavzema za zmanjšanje odpadnih oblačil.

SMS – sporočilo: RMV1

Nika Zorjan s Petanjec, ki je ena najobetavnejših mladih vokalistk v Sloveniji. V finalu letošnje Eme se je predstavila s skladbo Fse v prekmurskem narečju ter na koncu pristala na petem mestu.

SMS – sporočilo: RMV2

Nina Stegmüller s Spodnjega Kamenščaka pri Ljutomeru, ki je izjemno zagnana prostovoljka. Potem, ko je bila pred leti izbrana za mladinsko naj voditeljico, svoje prostovoljno delo nadaljuje. Aktivna je tudi v Večgeneracijskem centru Pomurja – enoti Ljutomer.

SMS – sporočilo: RMV3

Saša Marija Ratnik s Krajne, članica Strelskega društva Kolomana Flisarja s Tišine, ki je letos že tretjič v svoji strelski karieri postala članska državna prvakinja v streljanju s standardno zračno puško. Pridobila si je tudi naziv strelske trenerke.

SMS – sporočilo: RMV4

Mateja Prelog, prejemnica priznanja občine Veržej ob letošnjem občinskem prazniku. Več kot 13 let je dejavna v veržejski Karitas in vlaga napor pri iskanju poti do bližnjega. V sebi ima neverjetno moč sočutja, dajanja, topline, pomoči in ljubezni, s katerimi razveseljuje ljudi v stiski.

SMS – sporočilo: RMV5

 Dunja Gorenc iz Ljutomera, letošnja Naj prostovoljka Mladinskega sveta Slovenije. Prostovoljno delo izvaja na različnih področjih: od dela v mladinskem centru do kulture. Prostovoljstvo goji že iz mladosti, z izjemo let, ko jo je na posteljo priklenila huda bolezen, kar pa ji je po uspešnem zdravljenju vlilo dodatno energijo in voljo za delo na različnih področjih.

SMS – sporočilo: RMV6

Mira Azzeh, prejemnica plakete Občine Ljutomer ob letošnjem prazniku za dolgoletno aktivno delo na humanitarnem področju. Deluje v krajevni organizaciji Rdečega križa, aktivna je pri društvu upokojencev, v literarni sekciji in vsakodnevno obišče Dom starejših Ljutomer.

SMS – sporočilo: RMV7

Miroslava Borko Prelog iz Polic, ustanovna članica Lions kluba Gornja Radgona in njegova prva predsednica. Pod njenim vodstvom si bo trideset novih članov prizadevalo pomagati vsem, ki so pomoči potrebni na območju upravne enote Gornja Radgona in širše.

SMS – sporočilo: RMV8

Jožica Celec, ki s svojo medičarsko obrtjo skrbno varuje družinsko dediščino. Vsa leta delovanja je aktivna v Območni obrtno podjetniški zbornici Murska Sobota in sekciji za domačo in umetnostno obrt pri Obrtni zbornici Slovenije, več kot desetletje pa je Jožica celec vključena v delo Goričkega drüjštva za lepše vütro.

SMS – sporočilo: RMV9

Marija Vugrinec, koordinatorka murskosoboške skupine za samopomoč bolnikom z rakom, ki to nalogo prostovoljno opravlja že več desetletij. Potem, ko je tudi sama dobila bitko z rakom, se je odločila svojo izkušnjo deliti z drugimi, ki se soočijo s to boleznijo. Članice in člani skupine jo poznajo po njeni nesebični pomoči in pozitivni naravnanosti.

SMS – sporočilo: RMV10

 

Kandidati za Pomurca leta, ki so v mesečnih izborih dobili največ glasov:

Boris Markoja, šahist iz Turnišča, ki je postal mednarodni šahovski mojster. Markoja je šele drugi Prekmurec s tem naslovom. S tem uspehom in ostalimi odmevnimi dosežki predstavlja vzor za mlade in pomembno prispeva k popularizaciji šaha pri nas.

SMS – sporočilo: RMV11

Stanko Kerčmar iz Murske Sobote, dobitnik Bloudkove plakete za življenjsko delo v športu. Kar 3 desetletja je bil amaterski predsednik soboške športne zveze, vmes pa tudi podpredsednik slovenskega združenja mednarodnih iger šolarjev, bil je tudi predsednik Nogometnega kluba Pušča in Rokoborske zveze Slovenije ter član predsedstva Zveze za hokej na travi Slovenije.

SMS – sporočilo: RMV12

Jernej Zupančič, direktor ljutomerske družbe Cleangrad, prejemnik gospodarskega oskarja, nagrade Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2016.

SMS – sporočilo: RMV13

Gregor Domanjko, predsednik Pomurske sekcije Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije, ki je zagovornik naravi prijazne rabe tal ter eden od pobudnikov in koordinatorjev naravovarstvene akcije reševanja dvoživk s prenašanjem čez cesto na črnih točkah v Pomurju. Zavzema se tudi za ohranjanje reke Mure.

SMS – sporočilo: RMV14

Peter Andrejčák, predsednik Evangeličanske humanitarne organizacije – Podpornica, v kateri so letos zaznamovali jubilejno 20-letno delovanje. Samo lani so s pomočjo donatorjev pomagali 5500 ljudem v Pomurju in Sloveniji. Andrejčak meni, da je pomoč potrebnim poleg liturgije in diakonije ena temeljnih nalog krščanske cerkve.

SMS – sporočilo: RMV15

Darko Krajnc, predsednik Rejniškega društva Slovenije in vodja medgeneracijske Hiše sadeži družbe v Murski Soboti, v kateri med drugim organizira pomoč za socialno šibke, prireja različne delavnice in razvija prostovoljstvo ter tako skupaj s sodelavci skrbi za ranljiva socialna področja v regiji.

SMS – sporočilo: RMV16

Dušan in Damjan Rajh, ki uspešno nadaljujeta delo v družinskem podjetju Avto Rajh, in sta letošnja prejemnika priznanja Obrtnik leta po izboru Obrtno podjetniške zbornice Ljutomer. Podjetje danes zastopa avtomobilski znamki Ford in Citroen in zaposluje 30 ljudi.

SMS – sporočilo: RMV17

Ciril Kózar iz Martinja, avtor monografije Martinje – vas pod Srebrnim bregom, v kateri je na približno 200 straneh opisal zgodovino te obmejne vasi od prvih omemb do danes. Sicer je Kózar aktivno vpet v dogajanje v lokalni skupnosti, ki je vitalna tudi po njegovi zaslugi.

SMS – sporočilo: RMV18

Marino Kegl iz Murske Sobote, 22-letni vrhunski gluhi teniški igralec, ki je letos na olimpijskih igrah gluhih dosegel 4. mesto in s tem uspeh kariere. Do zdaj je osvojil 29 mednarodnih turnirskih zmag. Marino Kegl ima status vrhunskega športnika svetovnega razreda, na svetovni teniški lestvici gluhih pa je trenutno na 8. mestu.

SMS – sporočilo: RMV19

Tomaž Gajser iz Stročje vasi je skupaj z Domnom Graufom na prvenstvu postal državni prvak v letenju z ultra lahkimi letali. Pred tem se je ukvarjal tudi z letenjem z motornimi zmaji, s katerimi je na slovenskih in mednarodnih tekmovanjih dosegal visoke rezultate.

SMS – sporočilo: RMV20

 

Radijsko glasovanje bomo začeli 20. decembra in bo trajalo 10 dni, torej do 29. decembra, ko bomo sklenili letni izbor za Pomurko in Pomurca leta.

Od danes pa lahko oddate svoje glasove prek sms – sporočil na številko 2929. SMS glasovanje bo prav tako potekalo do 29. decembra. Glasujete lahko uporabniki Telekoma. Cena sporočila je 0,42 evra.

Do petka, 29. decembra lahko glasujete tudi s pomočjo glasovnice, ki jo natisnete in pošljete na naš naslov: Radio Murski val, Ulica arhitekta Novaka 13, Murska Sobota. Glasovnico lahko dobite in izpolnite tudi na sedežu radia, v Ulici arhitekta Novaka 13 v Murski Soboti.

Pri končnem rezultatu bodo enakovredno upoštevani glasovi vseh treh možnosti glasovanja. To pomeni, da vsako glasovanje predstavlja tretjino končnega seštevka glasov.

Zmagovalca v izboru Pomurka in Pomurec leta 2017 bomo razglasili zadnji dan leta, v nedeljo, 31. decembra.

 

GLASOVNICA_letni izbor