Domov

IZBIRAMO POMURKO IN POMURCA MESECA

27 februarja 2018 Pomurec/ka meseca


Začenjamo prvi letošnji mesečni izbor za Pomurko in Pomurca leta 2018. Tudi letos bomo imeli 10 mesečnih glasovanj, decembra pa bo finalno glasovanje. Vsak mesec boste lahko izbirali med štirimi našimi predlogi. Med dvema ženskama in dvema moškima. Glasovali boste lahko samo za enega kandidata ali kandidatko ali eno kandidatko in enega kandidata. Svojega glasu pa ne boste mogli oddati obema kandidatkama ali obema kandidatoma. Radijsko glasovanje bo potekalo vsak prvi ponedeljek v mesecu in bo trajalo 10 minut.

Tudi letos lahko oddate svoj glas prek sms – sporočil na številko 2929. Glasujete lahko uporabniki Telekoma, cena sporočila je 0,42 €. Glasovanje bo potekalo do četrtka, 1. marca do polnoči.

Do četrtka, 1. marca boste lahko pošiljali tudi glasovnice, ki jih najdete na naši spletni strani www.murskival.si, ki jih natisnete in pošljete na naš naslov: Radio Murski val, Ulica arhitekta Novaka 13, Murska Sobota.

V končnem rezultatu bomo upoštevali vsa tri glasovanja, vsako v tretjinskem deležu.

Tukaj pa so že naši prvi letošnji predlogi.

 

Kandidatki za Pomurko meseca:

Gena Virag, upokojena medicinska sestra in zavzeta prostovoljka, ki je že 19. na božič z bratonskimi pevci in Turističnim društvom Bratonci pripravila darila za bolnike in vse zaposlene v Splošni bolnišnici Murska Sobota ter organizirala praznično petje božičnih pesmi. Na njeno pobudo Bratonski pevci in mladi prostovoljci božični popoldan namesto svojim družinam podarijo bolnikom v bolnišnici, darila pa pripravljajo že več mesecev pred obdarovanjem.

SMS – sporočilo: RMV 1

 

Danica Kocet, letošnja dobitnica srebrne plakete za življenjsko delo in izjemne dosežke na področju ljubiteljske kulture Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.  Danica Kocet je vse svoje življenje dejavna na različnih področjih kulturnega življenja, prav poseben pečat pa je v svojem štiridesetletnem delovanju pustila na področju folklorne dejavnosti. Nesebično se razdaja mlajšim in starejšim v različnih kulturnih društvih in organizacijah.

SMS – sporočilo: RMV 2

 

Kandidata za Pomurca meseca:

 

Aleš Patekar iz Vratje vasi je pokazal vso dobroto in srčnost, kakršno bi morali v sebi nositi vsi ljudje,  ter ob koncu leta 2017 denarna sredstva, ki jih je dobil za nagrado za svoje delo v službi, daroval za nakup božičnih daril za otroke, ki živijo v družinah s socialno stisko. K akciji darovanja je pritegnil še druge ljudi in podjetja, pri tem pa je pomagal tudi Radio Murski val.

SMS – sporočilo: RMV 3

 

Branko Škafar, pomurski akademik in predavatelj Ekonomske šole Murska Sobota – Višje strokovne šole je na letni konferenci kakovosti v Višjih strokovnih šolah prejel priznanje za izjemne dosežke na področju razvoja sistema kakovosti v višjem strokovnem izobraževanju. Priznanje, ki mu ga je podelila Skupnost višjih strokovnih šol Republike Slovenije, dokazuje, da Škafar pomembno prispeva k razvoju višje strokovnega izobraževanja tako v Sloveniji kot v Pomurju.

SMS – sporočilo: RMV 4

 

GLASOVNICA_februar