Domov

Izbiramo Pomurko in Pomurca meseca

1 aprila 2017 Ostalo Pomurec/ka meseca


Pred nami je drugi letošnji mesečni izbor za Pomurko in Pomurca leta 2017. Najprej pa povejmo, da ste pretekli mesec največ glasov namenili ustanoviteljici zavoda Korak naprej iz Murske Sobote Lei Cipot in mednarodnemu šahovskemu mojstru Borisu Markoji.

Kandidatki za Pomurko meseca:

 

Ljerka Zemljič iz Ljutomera je ob letošnjem kulturnem prazniku prejela najvišje priznanje na področju kulture v ljutomerski občini, Miklošičevo nagrado. Zemljičeva je med drugim več kot 30 let poučevala slovenski jezik na osnovni šoli Ivana Cankarja Ljutomer, vodila je šolsko folklorno skupino, urejala je šolsko literarno glasilo Mladi Prlek in skrbela za literarni krožek. Sodelovala je pri pripravi številnih proslav. V letu 1992, ko se je upokojila, je postala članica upravnega odbora Zveze kulturnih društev občine Ljutomer in bila mentorica literarnim ustvarjalcem v tretjem življenjskem obdobju.

SMS – sporočilo: RMV P A

 

Nika Zorjan s Petanjec, ki se je uspešno predstavila na letošnjem izboru za Pesem Evrovizije, Ema. Pred šestimi leti je bila del projekta Misija Evrovizija, kjer se je prebila vse do finala in za las zgrešila uvrstitev na izbor Ema 2012, v katerem je slavila zmagovalka Eva Boto. V sklopu oddaje Misija Evrovizija je Nika s svojim vokalom in energijo navdušila žiranta v oddaji, producenta Raaya, s katerim sta nanizala uspešnice, kot so Čas za nas, Nasmeh življenja, Problemom sredinc, Lajf je moj, Po dežju … Nika je ena najobetavnejših mladih vokalistk v Sloveniji. V finalu letošnje Eme si je »upala« in se predstavila s skladbo Fse v prekmurskem narečju ter na koncu pristala na petem mestu.

SMS – sporočilo: RMV P B

 

Kandidata za Pomurca meseca

 

 Stanko Kerčmar iz Murske Sobote, dobitnik Bloudkove plakete za življenjsko delo v športu. Kar 3 desetletja je bil amaterski predsednik soboške športne zveze, vmes pa tudi podpredsednik slovenskega združenja mednarodnih iger šolarjev, bil je tudi predsednik Nogometnega kluba Pušča in Rokoborske zveze Slovenije ter član predsedstva Zveze za hokej na travi Slovenije. V letu 2015 je dobil ob številnih priznanjih tudi plaketo Olimpijskega komiteja Slovenije za življenjsko delo.

SMS – sporočilo: RMV P C

 

Gregor Purgaj, prejemnik plakete Mestne občine Murska Sobota za pomembne dosežke na področju kulture. Je eden najvidnejših mlajših ustvarjalcev alternativne umetnosti v Murski Soboti. V 90-letih ga je pritegnila grafitarska scena ali Street Art. V Murski Soboti je širšemu občinstvu poznan predvsem po poslikavi Bibiliobusa – potujoče knjižnice in poslikavi transformatorja ob knjižnici. V njegovih delih se čuti vpliv slikovne umetnosti, dizajna, plakata, fotografije in grafitov iz ulice. Razstavlja doma in v tujini, sodeluje tudi v različnih projektih domačih ustvarjalcev.

SMS – sporočilo: RMV P D

 

Tudi letos boste lahko oddali svoje glasove prek sms – sporočil na številko 2929. Glasovanje bo potekalo 25 dni. Tokratno torej do četrtka, 30. marca do polnoči.

Do četrtka, 30. marca boste lahko pošiljali tudi glasovnice, ki jih najdete na naši spletni strani www.murskival.si, ki jih natisnete in pošljete na naš naslov: Radio Murski val, Ulica arhitekta Novaka 13, Murska Sobota.

 

GLASOVNICA