V etru
Mijmo grede
Domov

IZBIRAMO POMURKO IN POMURCA MESECA

21 maja 2017 Pomurec/ka meseca


IZBIRAMO POMURKO IN POMURCA MESECA

 

Pred nami je četrti letošnji mesečni izbor za Pomurko in Pomurca leta 2017. Najprej pa povejmo, da ste pretekli mesec največ glasov namenili zagnani prostovoljki Nini Stegmüller in gospodarstveniku Jerneju Zupančiču.

 

Kandidatki za Pomurko meseca:

Vera Mihalič, prejemnica grba občine Sveti Jurij ob Ščavnici, organizacijska vodja tamkajšnjega vrtca Sonček. Poleg dela v vrtcu, ki ga je ves čas izpopolnjevala, v zavodu pa uvedla kar nekaj novih vsebin, je aktivno sodelovala v Krajevni skupnosti Videm pri številnih projektih. Aktivna je bila v Turističnem društvu, v skupini ljudskih pevk, pri Mešanem pevskem zboru Sveti Jurij ob Ščavnici, pri dramskem in planinskem društvu. Bila je tudi soustanoviteljica in prva predsednica Zveze kulturnih društev Sveti Jurij ob Ščavnici.

SMS – sporočilo: RMV1

 

Saša Marija Ratnik, magistrica psihologije, doma s Krajne, članica Strelskega društva Kolomana Flisarja s Tišine. Letos je že tretjič v svoji strelski karieri postala članska državna prvakinja na Rogli v streljanju s standardno zračno puško. Premagala je tudi slovensko strelsko olimpijko Živo Dvoršak, sicer je tudi redna članica članske strelske ekipe Kolomana Flisarja na Tišini. Pridobila si je tudi naziv strelske trenerke.

SMS – sporočilo: RMV2

 

Kandidata za Pomurca meseca

Žan Kelenc, članski državni prvak v streljanju s standardno zračno puško. 20 letni Kelenc je sicer študent strojništva, ob delu zaposlen v Leku, je pa član Strelskega društva Črenšovci. Lani je bil po izboru Strelske zveze Slovenije najboljši strelec v Sloveniji med mladinci. S strelstvom se ukvarja od šestega razreda osnovne šole. Na nedavnem državnem prvenstvu na Rogli je postavil nov članski državni rekord.

SMS – sporočilo: RMV3

 

Gregor Domanjko, diplomirani inženir gozdarstva, sicer tudi predsednik Pomurske sekcije Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije. V Javnem zavodu Krajinski park Goričko je vodja različnih evropsko podprtih projektov. Je zagovornik naravi prijazne rabe tal ter eden od pobudnikov in koordinatorjev naravovarstvene akcije reševanja dvoživk s prenašanjem čez cesto na črnih točkah v Pomurju. Zavzema se tudi za ohranjanje reke Mure.

SMS – sporočilo: RMV4

 

Tudi letos boste lahko oddali svoje glasove prek sms – sporočil na številko 2929. Glasovanje bo potekalo 25 dni. Tokratno torej do četrtka, 25. maja do polnoči. Glasujete lahko uporabniki Telekoma. Cena sporočila je 0,417 evra.

Do četrtka, 25. maja boste lahko pošiljali tudi glasovnice, ki jih najdete na naši spletni strani www.murskival.si, ki jih natisnete in pošljete na naš naslov: Radio Murski val, Ulica arhitekta Novaka 13, Murska Sobota.

GLASOVNICA