Domov

IZBIRAMO POMURKO IN POMURCA MESECA

24 julija 2017 Aktualno Pomurec/ka meseca


Pred nami je šesti letošnji mesečni izbor za Pomurko in Pomurca leta 2017. Najprej pa povejmo, da ste pretekli mesec največ glasov namenili prejemnici priznanja občine Veržej ob letošnjem občinskem prazniku Mateji Prelog, Pomurec preteklega meseca pa je postal Peter Andrejčák, predsednik Evangeličanske humanitarne organizacije – Podpornica, v kateri letos zaznamujejo jubilejno 20-letno delovanje.

Tukaj pa so že naši novi predlogi.

 

Kandidatki za Pomurko meseca:

 

Cvetka Mesarič, učiteljica z Razkrižja. Mesaričeva si je skupaj z družino 26 let prizadevala, da bi določili mejo med Slovenijo in Hrvaško. Kot je dejala na srečanju s premierjem Mirom Cerarjem, živi med mejnima prehodoma oziroma v zaporu, saj so bile ponoči zapornice zaprte. Prošnje za določitev meje je pisala od leta 1991 in jih naslavljala na vse vlade, odgovorov pa ni dobila.

SMS – sporočilo: RMV1

 

Dunja Gorenc iz Ljutomera, ki je v starostni skupini nad 30 let prejela naslov Naj prostovoljka, ki ga pod pokroviteljstvom predsednika države podeljuje Mladinski svet Slovenije. Dunja svoje prostovoljno delo izvaja na različnih področjih: od dela v mladinskem centru do kulture. Prostovoljstvo goji že iz mladosti, z izjemo let, ko jo je na posteljo priklenila huda bolezen, kar pa ji je po uspešnem zdravljenju vlilo dodatno energijo in voljo za delo na različnih področjih.

SMS – sporočilo: RMV2

 

Kandidata za Pomurca meseca

Ivan Kramberger iz Gornje Radgone, Naj prostovoljec, zaposlen v javni upravi za leto 2016. Zaposlen je kot policist na Policijski postaji Maribor II, lani pa je opravil okoli 1000 ur prostovoljnega dela. Deluje na različnih področjih prostovoljstva, med drugim kot gasilec, spremljevalec oseb z motnjami v duševnem razvoju in s cerebralno paralizo in organizator mednarodnih mladinskih taborov.

SMS – sporočilo: RMV3

 

Darko Krajnc, predsednik Rejniškega društva Slovenije, ki je pretekli mesec v Lendavi organiziralo tradicionalno, že 11. srečanje rejniških družin Slovenije. Krajnc vodi tudi Hišo sadeži družbe v Murski Soboti, v kateri organizirajo me drugim pomoč za socialno šibke, prirejajo različne delavnice in razvijajo prostovoljstvo ter tako skupaj s sodelavci skrbi za ranljiva socialna področja v regiji.

SMS – sporočilo: RMV4

 

Tudi letos boste lahko oddali svoje glasove prek sms – sporočil na številko 2929. Glasovanje bo potekalo 25 dni. Tokratno torej do četrtka, 27. julija do polnoči. Glasujete lahko uporabniki Telekoma. Cena sporočila je 0,42 evra.

Do četrtka, 27. julija boste lahko pošiljali tudi glasovnico, ki priložena,  natisnete jo in pošljite na naš naslov: Radio Murski val, Ulica arhitekta Novaka 13, Murska Sobota.

 

GLASOVNICA