V etru
Druga jutranja kronika
Domov

IZBIRAMO POMURKO IN POMURCA MESECA

28 avgusta 2017 Pomurec/ka meseca


IZBIRAMO POMURKO IN POMURCA MESECA

Pred nami je nov mesečni izbor za Pomurko in Pomurca leta 2017. Najprej pa povejmo, da ste pretekli mesec največ glasov namenili Naj prostovoljki v starostni skupini nad 30 let po izboru Mladinskega sveta Slovenije Dunji Gorenc in predsedniku Rejniškega društva Slovenije Darku Krajncu.

Tukaj pa so že naši novi predlogi.

Kandidatki za Pomurko meseca:

Mira Azzeh, prejemnica plakete z listino in denarno nagrado občine Ljutomer ob letošnjem prazniku, za dolgoletno aktivno delo na humanitarnem področju. Nekdanja učiteljica nemščine in angleščine je do upokojitve poučevala na osnovni šoli Ivana Cankarja, kjer se je srečala s prostovoljnim delom. Še vedno deluje v krajevni organizaciji Rdečega križa, aktivna je pri društvu upokojencev, v literarni sekciji in vsakodnevno obišče Dom starejših Ljutomer.

SMS – sporočilo: RMV1

 

Nikolina Palnec, predstavnica Civilne iniciative Dovolj smradu, ki se zavzema za ureditev problematike smradu iz bioplinarne Ekos v lendavski industrijski coni. Palnecova se s somišljeniki zavzema tudi za revidacijo drugih okoljevarstvenih dovoljenj za podobne obrate v okolici, ki so potencialno nevarni za okolje in prebivalce. Kot pravi, je čisto okolje temeljna človekova pravica, zato jo zavzeto brani.

SMS – sporočilo: RMV2

 

Dušan in Damjan Rajh, ki uspešno nadaljujeta delo v družinskem podjetju Avto Rajh, in sta letošnja Obrtnika leta po izboru Obrtno podjetniške zbornice Ljutomer. Zametki podjetja segajo v leto 1969, ko ga je zasnoval oče Avgust z avtoličarstvom in avtokleparstvom. Podjetje so nato razširili na servis in prodajo vozil, avtopralnico in trgovino z rezervnimi deli. Podjetje danes zastopa avtomobilski znamki Ford in Citroen in zaposluje 30 ljudi.

SMS – sporočilo: RMV3

 

Robert Šumak iz Murske Sobote, pobudnik prvega zavoda, ki se bo v Pomurju ukvarjal z avtizmom. Šumak opozarja na neurejenost tega področja in težave, s katerimi se v zdravstvu, šolstvu in na drugih področjih srečujejo starši otrok z avtizmom in podobnimi motnjami v razvoju. Poleg zavoda, ki je v ustanavljanju, je Šumak na družabnem omrežju odprl tudi skupino Pomurski zidančki, ki že povezuje starše otrok z avtizmom.

SMS – sporočilo: RMV4

Svoje glasove lahko oddate tudi prek sms – sporočil na številko 2929. Glasovanje bo potekalo 25 dni. Tokratno torej do četrtka, 31. avgusta do polnoči. Glasujete lahko uporabniki Telekoma. Cena sporočila je 0,42 evra.

Do četrtka, 31. avgusta boste lahko pošiljali tudi glasovnice, ki jih najdete na naši spletni strani www.murskival.si, ki jih natisnete in pošljete na naš naslov: Radio Murski val, Ulica arhitekta Novaka 13, Murska Sobota.

GLASOVNICA