V etru
Nočni glasbeni program
Domov

IZBIRAMO POMURKO IN POMURCA MESECA

25 septembra 2017 Pomurec/ka meseca


Pred nami je nov mesečni izbor za Pomurko in Pomurca leta 2017. Najprej pa povejmo, da ste pretekli mesec največ glasov namenili prejemnici plakete z listino in denarno nagrado občine Ljutomer za dolgoletno aktivno delo na humanitarnem področju Miri Azzeh, in obrtnikoma leta po izboru Območne obrtno podjetniške zbornice Ljutomer Dušanu in Damjanu Rajhu.

Tukaj pa so že naši novi predlogi :

Kandidatki za Pomurko meseca:

Ana Car iz Dobrovnika, dolgoletna predsednica Madžarske samoupravne narodne skupnosti Občine Dobrovnik, ki je dobila državno odlikovanje s strani Madžarske za delo v prid madžarski skupnosti v Sloveniji. Je ena vidnejših predstavnic skupnosti, ki je bila prisotna pri oblikovanju smernic in temeljev, na katerih se ohranja madžarska skupnost v Sloveniji.

SMS – sporočilo: RMV1

Miroslava Borko Prelog iz Polic, je v prejšnjih letih bila aktivna članica Lions kluba Murska Sobota, ki se ukvarja z dobrodelnostjo ter izvaja različne oblike pomoči. V mesecu avgustu je postala ustanovna članica Lions kluba Gornja Radgona in njegova prva predsednica, pod njenim vodstvom pa si bo trideset novih članov prizadevalo pomagati vsem, ki so pomoči potrebni na območju upravne enote Gornja Radgona in širše.

SMS – sporočilo: RMV2

 

Kandidata za Pomurca meseca

 

Janez Rudolf iz Radoslavec, prejemnik Plakete občine Ljutomer z listino in denarno nagrado. Bil je ustanovni član organizacije Mladi kmetovalec, tajnik gasilskega društva, organiziral je različna izobraževanja za mlade, kuharske in plesne tečaje, na njegovo pobudo so zgradili gasilski dom. Opravljal je  delo tajnika krajevne skupnosti, je predsednik krajevne organizacije združenja borcev za vrednote NOB ter član številnih drugih društev.

SMS – sporočilo: RMV3

 

Ciril Kózar iz Martinja, avtor monografije Martinje – vas pod Srebrnim bregom, v kateri je na približno 200 straneh opisal zgodovino te obmejne vasi od prvih omemb do danes. Tudi sicer je Kózar aktivno vpet v dogajanje v lokalni skupnosti, ki je vitalna tudi po njegovi zaslugi.

SMS – sporočilo: RMV4

 

Svoje glasove lahko oddate tudi prek sms – sporočil na številko 2929. Glasovanje bo potekalo 25 dni. Tokratno torej do četrtka, 28. septembra do polnoči. Glasujete lahko uporabniki Telekoma. Cena sporočila je 0,42 evra.

Do četrtka, 28. septembra boste lahko pošiljali tudi glasovnice, ki jih najdete na naši spletni strani www.murskival.si, ki jih natisnete in pošljete na naš naslov: Radio Murski val, Ulica arhitekta Novaka 13, Murska Sobota.

GLASOVNICA