Domov

IZBIRAMO POMURKO IN POMURCA MESECA

24 oktobra 2017 Pomurec/ka meseca


Pred nami je predzadnji mesečni izbor za Pomurko in Pomurca leta 2017. Najprej povejmo, da ste pretekli mesec največ glasov namenili ustanovni članici in prvi predsednici novoustanovljenega Lions kuba Gornja Radgona Miroslavi Borko Prelog in avtorju monografije Martinje – vas pod Srebrnim bregom Cirilu Kózarju iz Martinja.

Tukaj so že naši novi predlogi.

Kandidatki za Pomurko meseca:

Jožica Celec, ki s svojo medičarsko obrtjo skrbno varuje družinsko dediščino. Sedež obrtne delavnice je preselila iz Murske Sobote v Ratkovce, kjer vrsto let med drugim organizira tudi pohod po Sladki poti. Vsa leta delovanja je bila aktivna v Območni obrtno podjetniški zbornici Murska Sobota in sekciji za domačo in umetnostno obrt pri Obrtni zbornici Slovenije, več kot desetletje pa je Jožica celec vključena v delo Goričkega drüjštva za lepše vütro.

SMS – sporočilo: RMV1

 

Sabina Sobočan, direktorica družbe Varis. Na letošnjem srečanju manegerjev v Portorožu so  prvič podelili priznanje, imenovano »Vključi. Vse.« Nagrado za leto 2017 je prejela družba Varis Lendava z 231 zaposlenimi, celotna skupina jih zaposluje 261, ki se v svoji kadrovski politiki zavzema za uravnoteženost in raznolikost na vodstvenih in drugih položajih. 

SMS – sporočilo: RMV2

 

Kandidata za Pomurca meseca

Marino Kegl iz Murske Sobote, 22 letni vrhunski gluhi teniški igralec, ki je letos v turškem Samsunu na olimpijskih igrah gluhih dosegel 4. mesto in s tem uspeh kariere. Do sedaj je osvojil 29 mednarodnih turnirskih zmag. Marino Kegl ima status vrhunskega športnika svetovnega razreda, na svetovni teniški lestvici gluhih pa je trenutno na 8.mestu.

SMS – sporočilo: RMV3

 

Alen Nemec magister razrednega pouka, ki je čas iskanja zaposlitve zapolnil s pisanjem in je pred kratkim izdal prvi del fantazijske trilogije o Mečevalcu z naslovom Vstajenje mečevalca. Alen pravi, da bo trilogija, ki spominja na zelo popularno Igro prestolov ali Gospodarja prstanov, presegla trilogije 1.000 strani.

 

SMS – sporočilo: RMV4

 

Svoje glasove lahko oddate tudi prek sms – sporočil na številko 2929. Glasovanje bo potekalo 25 dni. Tokratno torej do četrtka, 26. oktobra do polnoči. Glasujete lahko uporabniki Telekoma. Cena sporočila je 0,42 evra.

Do četrtka, 26. oktobra boste lahko pošiljali tudi glasovnice, ki jih natisnete in pošljete na naš naslov: Radio Murski val, Ulica arhitekta Novaka 13, Murska Sobota.

GLASOVNICA