V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

IZBIRAMO POMURKO IN POMURCA MESECA

27 novembra 2017 Pomurec/ka meseca


Pred nami je zadnji mesečni izbor za Pomurko in Pomurca leta 2017. Najprej povejmo, da ste pretekli mesec največ glasov namenili Jožici Celec, ki s svojo medičarsko obrtjo že več desetletij skrbno varuje družinsko dediščino, in Marinu Keglu iz Murske Sobote, vrhunskemu gluhemu teniškemu igralcu.

Tukaj pa so že naši novi predlogi za zadnji mesečni izbor.

Kandidatki za Pomurko meseca:

Tadeja Polanšček iz Murske Sobote že dvajset let živi z boleznijo multipla skleroza. Kljub temu, da je že na invalidskem vozičku, je mama dveh otrok kot diplomirana fizioterapevtka vodja dejavnosti v avstrijskem fizioterapevtskem centru v sosednji Radgoni.  Nedavno je  v Murski Soboti nastopila v dobrodelnem multimedijskem plesnem projektu »Življenje je vrednota«, s svojo pozitivno energijo pa je  pripravljena pomagati vsem, ki se soočajo s to boleznijo.

SMS – sporočilo: RMV1

Marija Vugrinec, koordinatorka murskosoboške skupine za samopomoč bolnikom z rakom, ki to nalogo prostovoljno opravlja že več desetletij. Potem, ko je tudi sama dobila bitko z rakom, se je odločila svojo izkušnjo deliti z drugimi, ki se soočijo s to boleznijo. Članice in člani skupine jo poznajo po njeni nesebični pomoči in pozitivni naravnanosti. V rožnatem oktobru, mesecu boja proti raku dojk je s članicami javnost znova opozorila na pomen zgodnjega odkrivanja raka.

SMS – sporočilo: RMV2

 

Kandidata za Pomurca meseca

Tomaž Gajser, član Aerokluba Prlek, je skupaj z Domnom Graufom na prvenstvu na Ptuju postal državni prvak v letenju z ultra lahkimi letali. Za Tomaža je to že deseti naslov državnega prvaka, vendar prvi po trinajstih letih in prvi v kategoriji ultralahkih letal. Prejšnje naslove je dosegel v kategoriji motornih zmajev enosedov in dvosedov, ima pa tudi bronasto medaljo iz svetovnega prvenstva. Tomaž sodeluje tudi pri pripravi in organizaciji memoriala Aljaža Cafa in Jožeta Gajserja, ki ga prireja njegov matični klub in je tudi član komisije pri Letalski zvezi Slovenije.

SMS – sporočilo: RMV3 

 

mag. Feri Kuzmič upokojeni muzejski svetovalec, bibliotekar in pedagog je ob dnevu reformacije in 500-letnici začetka reformacije bil med prejemniki Trubarjevih plaket, ki jih je podelila Evangeličanska Cerkev Augsburške veroizpovedi v Sloveniji. Kuzmič jo je prejel za dolgoletno ukvarjanje z likom in delom Primoža Trubarja, pri čemer sodeluje v številnih projektih ter predava doma in v tujini.

SMS – sporočilo: RMV4

Svoje glasove lahko oddate tudi prek sms – sporočil na številko 2929. Glasovanje bo potekalo 25 dni. Tokratno torej do četrtka, 30. novembra do polnoči. Glasujete lahko uporabniki Telekoma. Cena sporočila je 0,42 evra.

Do četrtka, 30. novembra lahko pošiljate tudi glasovnice, ki jih najdete na naši spletni strani www.murskival.si, ki jih natisnete in pošljete na naš naslov: Radio Murski val, Ulica arhitekta Novaka 13, Murska Sobota.

GLASOVNICA_november