V etru
Nočni glasbeni program
Domov

IZBIRAMO POMURKO IN POMURCA MESECA APRILA

23 aprila 2018 Pomurec/ka meseca


Poslušalke in poslušalci, začenjamo tretji letošnji mesečni izbor za Pomurko in Pomurca leta 2018. Najprej povejmo, da ste pretekli mesec največ glasov namenili VESNI RADOVANOVIČ, knjižničarki, pravljičarki in pisateljici, ki je zaposlena v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti in je nedavno izdala slikanico z naslovom Petelinček se zaljubi. Med moškima kandidatoma ste največ glasov zaupali MIRANU ANDREJEKU, ki uspešno vodi Avto center Andrejek in je prejemnik priznanja Podjetnik leta 2017 po izboru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

Tudi aprila lahko izbirate med štirimi našimi predlogi. Med dvema ženskama in dvema moškima. Glasovali boste lahko samo za enega kandidata ali kandidatko ali eno kandidatko in enega kandidata.

Svoj glas lahko oddate prek sms – sporočil na številko 2929. Glasovanje bo potekalo do četrtka, 26. aprila do polnoči.

Do četrtka, 26. aprila boste lahko pošiljali tudi glasovnice, ki jih najdete na naši spletni strani www.murskival.si, ki jih natisnete in pošljete na naš naslov: Radio Murski val, Ulica arhitekta Novaka 13, Murska Sobota.

V končnem rezultatu bomo upoštevali vsa tri glasovanja, vsako v tretjinskem deležu.

Tukaj pa so že naši predlogi. Kandidatki za Pomurko meseca:

LJILJANA KEČA, pedagoginja baleta na Glasbeni šoli Murska Sobota, ki je pred kratkim prejela najvišje strokovno priznanje za življenjsko delo na področju baletne umetnosti v Sloveniji. Za svoje delo je prejela že kar nekaj nagrad in priznanj ter bila nominirana za Prešernovo nagrado. Tokratno priznanje pa ji predstavlja nagrado za vse, kar je dosegla na področju baleta.

SMS – sporočilo: RMV1

 

GABRIJELA HORVAT iz Srednje Bistrice, kemijska tehnologinja, ki ji je Slovenska nacionalna komisija za UNESCO s podporo L’Oreala ob zaključku letošnjega 12. nacionalnega razpisa “Za ženske v znanosti” 2018 podelila štipendijo. Je mlada raziskovalka na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Mariboru, ki poleg raziskovalnega dela opravlja tudi pedagoško delo. Svoje raziskovalno delo na področju aerogelov objavlja v priznanih domačih in tujih strokovnih revijah. 

SMS – sporočilo: RMV2

 

Še kandidata za Pomurca meseca:

 

BRANKO KAMENŠEK, lastnik in direktor podjetja Lek Veterina iz Lipovec, ki je prejel nagrado Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Prejemnik gospodarskega oskarja je v podjetje je vstopil leta 2009 kot krizni manager, od leta 2012 pa je tudi večinski lastnik podjetja. Družba je v letu 2016 ustvarila 43 tisoč evrov dodane vrednosti na zaposlenega, njihov slogan pa je Predani zdravju živali.

SMS – sporočilo: RMV3

 

FRANC OLAJ prejemnik priznanja Naj prostovoljec za leto 2017 Mestne občine Murska Sobota. Je dolgoletni poveljnik Gasilske zveze Mestne občine Murska Sobota in je velik del svojega življenja posvetil organiziranju in izvajanju pomoči ogroženim in prizadetim ob različnih nesrečah. Njegovo delo je prostovoljne narave, humanitarna dejavnost in plemenitost pa sta pri njem vedno na prvem mestu.

SMS – sporočilo: RMV4

 

GLASOVNICA_april 2018