V etru
Zimzelenčki
Domov

Izbiramo Pomurko in Pomurca meseca

26 februarja 2017 Novice Pomurec/ka meseca


Poslušalke in poslušalci začenjamo prvi letošnji mesečni izbor za Pomurko in Pomurca leta 2017. Tudi letos smo uvedli nekaj sprememb. Prva novost je ta, da bomo imeli letos 10 mesečnih glasovanj in decembra finalno glasovanje. Vsak mesec boste lahko izbirali med štirimi našimi predlogi. Med dvema ženskama in dvema moškima. Glasovali boste lahko samo za enega kandidata ali kandidatko ali 2 – eno kandidatko in enega kandidata. Svojega glasu pa ne boste mogli oddati obema kandidatkama ali obema kandidatoma. Radijsko glasovanje bo potekalo prvi ponedeljek v mesecu in bo trajalo 10 minut.

 

Tudi letos boste lahko oddali svoje glasove prek sms – sporočil na številko 2929. Glasovanje bo potekalo 25 dni. Tokratno torej do četrtka, 2. marca do polnoči.

Do četrtka, 2. marca boste lahko pošiljali tudi glasovnice, ki jih najdete na naši spletni strani www.murskival.si, ki jih natisnete in pošljete na naš naslov: Radio Murski val, Ulica arhitekta Novaka 13, Murska Sobota. Glasovnico najdete spodaj pod utemeljitvami predlogov.

Še vedno pa velja, da lahko svoje predloge z utemeljitvami pošljete na naš elektronski naslov izbor@murskival.si.

V končnem rezultatu bomo upoštevali vsa tri glasovanja, vsako v tretjinskem deležu.

Tukaj pa so že naši prvi letošnji predlogi.

 

Kandidatki za Pomurko meseca:

 

Lea Cipot, ustanoviteljica zavoda Korak naprej iz Murske Sobote, ki je med drugim s sodelavci zasnovala prvo slovensko modno linijo otroških oblačil iz predelanih materialov in v slovenski prestolnici pripravila modno revijo. Lea Cipot pravi:  »Recikliramo, da bi prihranili naravne vire in zmanjšali količino odpadkov, ki končajo na deponijah. Ponovno uporabimo kakovostne surovine in iz njih naredimo nove izdelke.«

SMS – sporočilo: RMV P A

 

Klara Fodor, letošnja dobitnica madžarskega državnega odlikovanja na področju narodnosti, ki ji ga je v Budimpešti podelil minister za človeške vire Zoltan Balog v imenu predsednika madžarske vlade. Prejela ga je za uspešno delo na kulturnem, jezikovnem in etnološkem področju. Fodorjeva je službeno in tudi sicer prostovoljno vse življenje posvetila delu za slovensko manjšino na Madžarskem. V Pomurju jo poznamo kot duhovito igralko, ki s skeči popestri marsikatero prireditev, in vodjo porabskih upokojencev.

SMS – sporočilo: RMV P B

  

Kandidata za Pomurca meseca

 

 

Ferenc Horvath, predsednik Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti, ki je z uspešnim vodenjem skupnosti pripeljal v regijo več milijonov vredne projekte in s tem poskrbel za dvig obmejnega območja od Hodoša do Lendave. Tako bo v Lendavi letos nastala prva športna akademija v državi, na področju gospodarstva pa načrtujejo nove spodbude za mala in srednje velika podjetja. Horvath si s tem prizadeva za sodelovanje z večinskim prebivalstvom na vseh področjih.

SMS – sporočilo: RMV P C

 

Boris Markoja, osemnajstletni šahist iz Turnišča, ki si je na mednarodnem šahovskem turnirju »Zadar Open 2016« pridobil naslov mednarodni šahovski mojster. Markoja je šele drugi Prekmurec s tem naslovom. S tem uspehom in ostalimi odmevnimi dosežki Boris Markoja, ki je začel igrati šah pri šestih letih, predstavlja vzor za mlade in pomembno prispeva k popularizaciji šaha pri nas.

SMS – sporočilo: RMV P D

 

Glasovnica