V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Junija v Murski Soboti Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja

25 marca 2017 Aktualno Novice


Ministrica za obrambo Andreja Katič in župan mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek sta podpisala dogovor o sodelovanju pri pripravi prireditve Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja 2017. Ti bodo v središču Murske Sobote med 8. in 10. junijem.

Dnevi zaščite in reševanja so največja prireditev v Sloveniji, na kateri se predstavljajo enote Civilne zaščite, različne reševalne službe ter sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja 2017 bodo potekali v središču Murske Sobote od 8. do 10. junija. Na prireditvi se bodo predstavljali domači in tuji organi, sile za zaščito, reševanje in pomoč ter druge službe in nevladne organizacije, ki so vključene v sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Potekalo bo 23. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoč Civilne zaščite in Rdečega križa, tekmovanje Tek 112, mednarodno gasilsko tekmovanje in državna Vaja Murska Sobota 2017, s katero bodo celovito preverili pripravljenost in odzivnost sil za zaščito , reševanje in pomoč.

 

Veliko pozornosti bodo namenili tudi informiranju predšolske in šolske mladine o osebni in vzajemni zaščiti, pripravili bodo vrsto strokovnih konferenc, posvetov, okroglih miz in drugih dogodkov, predstavljali se bodo tudi domači in tuji razstavljavci, oprema in sredstva za zaščito, reševanje in pomoč.