Domov

Kljub epidemiji podjetje Roto v 2020 uspešno

9 marca 2021 Aktualno Novice


Mednarodno podjetje Roto s sedežem v Murski Soboti, ki izdeluje izdelke plastičnih mas, trenutno v sedmih tovarnah, v štirih državah zaposluje okrog 450 ljudi, je v lanskem letu poslovala uspešno. S svojimi izdelki, več kot 4.000 jih je, so prisotni v 55 državah in niso vezani le na eno panogo, prav to je po besedah prokuristke Nuše Pavlinjek Slavinec botrovalo tudi temu, da negativnih posledic pandemije niso preveč občutili.

Lani so v Skupini Roto imeli od osem do 15 odstotno rast, kar pomeni da so začrtane rezultate v večji meri dosegli, na Hrvaškem celo presegli. Prav tako so v lanskem letu odprli novo podružnico v Nemčiji, na Madžarskem novo predstavništvo in nov logistični center v Veliki Britaniji. Kot pravi prokuristka Nuša Pavlinjek Slavinec, je vse skupaj vodilo k povečanju naročil, tako imajo proizvodne kapacitete zaenkrat zapolnjene do jeseni.

Na Jesenicah so konec lanskega leta začeli s proizvodnjo industrijskih čistilnih naprav, se pravi čistilnih naprav za čiščenje odpadne vode različnih tovarn. Kot pravi Nuša Pavlinjek Slavinec v tem segmentu vidijo zelo velik potencial, v lanskem letu se je na primer močno razširila živilska industrija in vsi ti obrati potrebujejo dodatno čiščenje vode. Ogromno novih naročil pa jih vodi tudi k iskanju novih kadrov. Tako iščejo nove sodelavce za proizvodna dela, za montažo izdelkov, pa tudi v komerciali, skladišču in v razvojnem oddelku.

V letošnjem letu v Skupini Roto zasledujejo cilj 60 milijonov evrov in upajo, da ga bodo tudi dosegli. Skrbijo tudi za digitalizacijo procesa in uvajajo številne nove tehnologije na delovna mesta v vseh oddelkih.

Veliko pozornosti v Skupini Roto posvečajo tudi razvoju novih izdelkov. Lani so tako kot prvo pomursko podjetje na prireditvi Dnevi inovativnosti 2020 prejeli zlato priznanje Gospodarske zbornice Slovenije za čoln ROTO 450. Na Razvojno-inovativnem oddelku 22 inženirjev v povprečju razvije tri nove izdelke na teden. Polovica je izdelanih za znanega kupca, polovico pa prodajajo pod lastno blagovno znamko.