V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

Kmalu tečaj za čebelarje začetnike

14 februarja 2017 Aktualno Novice


Čebelarska zveza Slovenije bo letos pripravila osem tečajev za čebelarje začetnike. Eden od njih bo tudi v Murski Soboti, nanj pa se morajo zainteresirani prijaviti prek spletne povezave Čebelarske zveze Slovenije.

Tečaj je namenjen predvsem bodočim čebelarjem in tistim čebelarjem začetnikom, ki čebelarijo manj kot tri leta in se še niso udeležili tečaja za začetnike. Prijave na tečaj zbirajo od včeraj zvečer, na posamezen tečaj pa se lahko prijavi največ 50 tečajnikov, in sicer s spletnim obrazcem, objavljenim na spletni strani Čebelarske zveze Slovenije, pri tem pa bodo sprejeli prvih 50 prijav glede na časovni žig, ki ga samodejno dodeli sistem ob oddaji prijave.

Tečaj bo potekal predvidoma od marca do junija, natančen urnik bodo sporočili tečajnikom pozneje. Tečaji za čebelarje začetnike so brezplačni, udeležijo pa se ga lahko tudi tisti, ki niso člani nobenega Čebelarskega društva. Tečaj bo trajal okoli 42 ur, sestavljen bo iz teoretičnega in praktičnega dela, potekal pa bo tako, da se ga bo lahko nemoteno udeležila večina tečajnikov, torej med delavniki popoldne ali ob sobotah dopoldne. Tečajnike na koncu čaka pisno preverjanje znanja. Po uspešno opravljenem testu in udeležbi na najmanj 35 urah tečaja, med katerimi je obvezna udeležba tudi na 10 urah praktičnega dela, bodo tečajniki prejeli potrdilo o opravljenem tečaju za čebelarje začetnike. Za tečajnike, če tega še niso opravili, je obvezna tudi udeležba na predavanju o Smernicah dobrih higienskih navad v čebelarstvu na načelih sistema HACCP.