Domov

Kmalu začetek gradnje kolesarske poti Črnci – Apače

20 aprila 2017 Aktualno Novice


Župan občine Apače Franc Pižmoht je z direktorico izbranega podjetja Indrast iz Maribora Klementino Ferk podpisal pogodbo za gradnjo kolesarske poti Črnci – Apače. Dela, ki bodo zajemala tudi asfaltno prevleko in ureditev javne razsvetljave ob stezi, naj bi se začela po prvomajskih praznikih, kolesarska steza pa naj bi bila končana do občinskega praznika avgusta.

Občina Apače je marca objavila javno naročilo za izgradnjo kolesarske poti Črnci – Apače in izmed sedmih prispelih ponudb izbrala najugodnejšega ponudnika, podjetje Indrast iz Maribora. Pogodbena vrednost del je 135.466,98 evra z DDV, dela pa bodo zajemala gradnjo kolesarske poti v dolžini 600 metrov, z asfaltno površino in ureditev javne razsvetljave.

Projekt so prijavili tudi v program sodelovanja Interreg Slovenija – Avstrija, a so partnerji z avstrijske strani zadnji trenutek odstopili od projekta, je ob podpisu pogodbe poudaril župan Pižmoht, in dodal, da bodo zaradi tega odpadle turistične vsebine. Potrebna kolesarska pot pa bo zgrajena, in sicer z občinskim denarjem.