V etru
Pesem tedna
Domov

Lendavo obiskala britanska veleposlanica

19 januarja 2017 Aktualno Novice


Občino Lendava je včeraj obiskala britanska veleposlanica Sophie Honey. Najprej se je srečala s predstavniki britanskega podjetja za raziskave in proizvodnjo nafte ter plina Ascent Resources, največjega britanskega investitorja v Sloveniji, ter s predstavniki koncesionarja Geoenerga in izvajalca rudarskih storitev Petrol Geoterm.

 

Projektni partnerji so veleposlanico seznanili s postopki pridobivanja zemeljskega plina v severovzhodni Sloveniji in načrtih. Obgledali so si tudi vrtine na polju v Petišovcih. Veleposlanica Honeyjeva je pozdravila novico o pričakovanem začetku prodaje plina v letu 2017 in povedala, da si Velika Britanija želi še okrepiti gospodarsko sodelovanje s Slovenijo. 

 

Veleposlanica Sophie Honey je obisk Lendave sklenila z ogledom rastlinjaka Ocean Orchids v Dobrovniku. V ‘džungli’ Tropskega vrta sredi prekmurske ravnice so ji predstavili še zanimive tropske ter subtropske rastline iz celega sveta.

 

Ob začetku praznovanja 25. obletnice diplomatskih odnosov med Veliko Britanijo in Slovenijo, se je veleposlanica zavezala, da bo skupaj s sodelavci Britanskega veleposlaništva v Ljubljani  v letu 2017 obiskala vse slovenske občine. Lendava je tako postala prva občina, ki so jo obiskali v okviru »občinskega izziva«.