V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Leto 2016 uspešno za občino Sveti Jurij ob Ščavnici

19 januarja 2017 Aktualno Novice


Tudi v občini Sveti Jurij ob Ščavnici sta bili največji naložbi lanskega leta gradnja vodovoda in kanalizacijskega sistema, poleg tega pa so izvedli tudi nekaj drugih naložb.

Leto 2016 je bilo po besedah župana občine Sveti Jurij ob Ščavnici Miroslava Petroviča, za njihovo občino uspešno, saj so realizirali vse lani zadane naloge. Župan izpostavlja predvsem gradnje 4 cest, pa vodovodnega sistema v okviru pomurskega vodovoda in kanalizacijskega omrežja. Podobno bo tudi letos. Tako bodo zgradili 3 ceste (v občini imajo sicer okoli 140 kilometrov različnih cest),  pozornost bodo namenili urejanju vodovodnega omrežja, s priklopom še zadnjih gospodinjstev pa bo z novim vodovodom pokritih 80 odstotkov občine, na preostalih 20 odstotkih bodo vodovod urejali v prihodnjih letih. Kanalizacijski sistem je v občini predviden le na aglomeraciji Sveti Jurij ob Ščavnici, prihodnje leto bodo zgradili Čistilno napravo, drugje si morajo gospodinjstva postaviti lastne male komunalne čistilne naprave. Rok, da to storijo se je iz letošnjega, podaljšal na leto 2023. Župan Petrovič ocenjuje, da je v občini med 500 in 600 gospodinjstev, ki morajo imeti urejeno čistilno napravo, jim pa občina gradnjo subvencionira – prispeva 800 evrov.

Čaka jih še urejanje širokopasovnega omrežja, gradnja postajališča za avtodome ob Blaguškem jezeru in na Stari Gori ter nogometnega igrišča pri osnovni šoli pri Svetem Juriju ob Ščavnici, nameravajo pa tudi revitalizirati vinsko klet pod šolo na Stari Gori.

Se pa v občini že pripravljajo na občinski praznik, ki ga bodo z različnimi dogodki zaznamovali aprila, konec maja pa bodo pripravili slovesnost ob 100-letnici Majniške deklaracije.