Domov

Leto 2020 za ljutomerski Cleangrad uspešno

10 aprila 2021 Aktualno Novice


Lansko leto je bilo za ljutomersko podjetje Cleangrad zelo uspešno. Kljub epidemiji se je povpraševanje po njihovih izdelkih povečalo. Tako so lansko poslovanje povečali za okrog dva milijona evrov.

Podjetje Cleangrad iz Ljutomera projektira in opremlja čiste prostore predvsem za svetovne farmacevtske velikane. Eden od glavnih kupcev je tudi belgijski Pfizer. Kot pravi direktor Jernej Zupančič, so imeli lani zelo pestro leto. Poslovanje se je povečalo za okrog 2 milijona, prav tako so v lanskem letu povečali število zaposlenih za okrog 50 ljudi. Tako je trenutno v podjetju okrog 200 zaposlenih.

Letos predvidevajo, da se bo realizacija ponovno povečala. Kot pravi Zupančič, so lani obdržali vse obstoječe stranke in uspeli pridobiti tudi nekaj novih. Že na začetku leta so imeli številne projekte, nekaj jih bodo zaključili v sredini leta, nekaj proti koncu leta. Prav tako se že dogovarjajo za projekte za prihodnje leto. Prav tako so začeli z gradnjo nove poslovne stavbe, v katero se bodo predvidoma preselili oktobra, vrednost investicije znaša okrog dva milijona evrov.

V podjetju Cleangrad razvijajo nov produkt, ki se bo na tržišču znašel še predvidoma letos. Ob tem Zupančič dodaja, da bodo verjetno za proizvodnjo novega produkta potrebovali tudi nove proizvodne prostore.

VIR: Radio Murski val

Članek je objavljen tudi na STA:

https://www.sta.si/2888876/lansko-leto-uspesno-za-ljutomerski-cleangrad-eden-glavnih-kupcev-pfizer?q=cleangrad