V etru
Zimzelenčki
Domov

Minister Gašperšič na delovnem obisku v Pomurju

24 marca 2017 Aktualno Novice


Na delovnem obisku v Pomurju se je danes mudil minister za infrastrukturo, Peter Gašperšič. Ogledal si je odseke  državnih cest na Razkrižju, v Veržeju in Lendavi, poteke obnov državnih cest in  prisluhnil županom, ki so opozorili na ceste, kjer bi prav tako moralo ministrstvo poskrbeti za izvedbo obnovitvenih del.

Minister Peter Gašperšič je dejal, da je današnji obisk pregled aktivnosti na državnih cestah v Pomurju in je obisk začel v občini Razkrižje, kjer so po desetletnem prizadevanju vendarle dočakali obnovo ceste od Razkrižja do mejnega prehoda Gibina, kjer bodo zdaj tudi pločniki in javna razsvetljava. Župan Stanko Ivanušič  je ministru podal tudi pobudo za uvrstitev v  državni načrt razvojnih programov, gradnjo pločnikov in javne razsvetljave na Razkrižju v smeri Črenšovec, v skladu z načrti kolesarske povezave, ki je predvidena skozi občino.

 

 

Ministra sta v Veržeju pričakala župan Veržeja Branko Petovar in Križevec, Branko Belec. Kot je povedal Petovar se veselijo obnove ceste med Veržejem in Križevci, ki je na to čakala do9lga leta in izpostavil potrebo po nadaljevanju gradnje kolesarske steze med Križevci in Veržejem, za kar kot je dejal,  imajo dobre obete, saj so sredstva načrtovana v proračunih za prihodnji dve leti, pripravljena je tudi projektna dokumentacija.

Župan Belec je opozoril na dotrajano cesto med Križevci in Berkovci, za katero je bila obnova načrtovana že ob gradnji pomurske  avtoceste. Kot je povedal Belec je občina s pripravo dokumentacije, svoj del dogovora izpolnila.

Delegacija ministrstva za infrastrukturo je današnji obisk nadaljevala v Lendavi, kjer si je ogledala zaključek obnovitvenih  del na cesti Lendava – Petišovci in se povzpela še na stolp Vinarium.