V etru
Pesem tedna
Domov

Na 14. vinogradniško-vinarskem kvizu slavila ekipa Čentibe

12 januarja 2017 Aktualno Novice


Vinogradniško sadjarsko društvo Filovci je pripravilo tradicionalni, že 14.  vinogradniško vinarski kviz. V poznavanju vinogradništva in vinarstva se je pomerilo 6 ekip vinogradnikov iz Čentibe, Lendave, Filovec, Goričkega in Dobrovnika. Največ znanja je pokazala ekipa Društva vinogradnikov Čentiba, ki je tako prejela prehodni pokal.

 

Ekipo so sestavljali Alen Felšö, Ladislav Nagy in Ivan Paušič, ki pravi, da je kviz koristen, saj lahko na njem pridobljeno znanje koristno uporabijo pri vsakdanjem delu v vinogradih.

Poleg ekipe Društva vinogradnikov Čentiba so na vinogradniško – vinarskem kvizu sodelovale še ekipe Društva vinogradnikov in sadjarjev Lendava, Vinogradniško sadjarskega društva Filovci, Društva vinogradnikov Goričko, Društva vinogradnikov Dobrovnik in Društva Gaj – Vinogradniško turističnega društva Filovci.

Tričlanske ekipe so znanje vinogradništva in vinarstva pokazale v treh sklopih. Najprej so odgovarjali na 5 vprašanj iz vinogradništva in 3 iz vinarstva – v tem delu so odgovore izbrali v priloženem slikovnem materialu. Na koncu so morali odgovoriti še na dve vprašanji iz vinarstva. Dosegle so lahko največ 10 točk. Za kviz so predelali določeno literaturo, veliko pa je k pravilnim odgovorom prispevala praksa.