V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

Na državnem tekmovanju uspešni tudi pomurski mladi čebelarji

9 maja 2017 Aktualno Novice


Čebelarska zveza Slovenije je pripravila v Velenju 40. Državno srečanje in tekmovanje mladih slovenskih čebelarjev. Tekmovanja se je udeležilo več kot 550 učencev in njihovih mentorjev iz 110 osnovnih in srednjih šol ter čebelarskih društev.

 

Med njimi so bili tudi učenci pomurski osnovnih šol Stročja vas, Puconci, Gornja Radgona, Ivana Cankarja Ljutomer, Sveti Jurij-Rogašovci, Kapela, Miška Kranjca Velika Polana, Veržej, Antona Trstenjaka Negova, Podružnične osnovne šole Bodonci in Dvojezične osnovne šole Prosenjakovci. Med prejemniki zlatih priznanja sta na nižji stopnji tudi Urška Rižnar in Julija Leštan z osnovne šole Stročja vas, na višji stopnji pa Tomi Šinko in Beno Jud s Podružnične osnovne šole Bodonci. Večina preostalih tekmovalnih ekip mladih čebelarjev iz Pomurja je prejela srebrno, nekaj pa bronasto priznanje.

 

Čebelarska zveza Slovenije pa je letos za čebelarske krožke razpisala »8. natečaj za najboljšo poslikavo panjske končnice«. Končnice, ki so prispele na letošnji natečaj je anonimno ocenjevala tričlanska komisija Čebelarske zveze Slovenije, po vnaprej določenih merilih: izpovednost, originalnost, tehnična dovršenost in estetika. Sodelovalo je 22 mentorjev/krožkov, ki so poslali 158 poslikanih panjskih končnic. Izbranih je bilo deset najboljših končnic. Med zmagovalnimi je tudi panjska končnica, ki jo je poslikala 11 letna Emma Kuzmič z Osnovne šole Sveti Jurij.