Domov

Na Pomurskem sejmu predstavili sejemsko dogajanje

19 januarja 2017 Aktualno Novice


Vodstvo Pomurskega sejma je v Gornji Radgoni spregovorilo o sejemskih letih 2016 in 2017. Kot je napovedal predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec, bodo letos organizirali 4 sejme v treh terminih in opravili 6 strokovnih mednarodnih ocenjevanj. Lani so organizirali 6 sejmov v štirih terminih in 7 mednarodnih ocenjevanj.

Na lanskih sejmih se je v Gornji Radgoni predstavilo 2.228 razstavljavcev iz 30-ih držav na 121.000 kvadratnih metrih razstavnih površin, ogledalo pa si jih je 153.000 obiskovalcev. Na ocenjevanjih kakovosti pod okriljem sejma AGRA in INPAK je sodelovalo 374 proizvajalcev s 1.171 izdelki, ki imajo poreklo v osemnajstih državah.

Pomurski sejem bo letos pripravil 4 sejme in 6 strokovnih ocenjevanj kakovosti. Aktiven bo v mednarodni zvezi kmetijskih sejmov EURASCO in v drugih strokovnih sejemskih strokovnih povezavah. Skupaj z avstrijskimi sosedi Südost Steiermark bo pripravil slikarsko kolonijo in razstavo Vinogradi obeh bregov Mure. Vinsko kulturo in Slovenijo kot vrhunsko vinsko turistično destinacijo bo promoviral in ji nazdravil s projektom Vino Slovenija Gornja Radgona in z institucijo Vinska kraljica Slovenije.

Po lanski premieri in pozitivnih odzivih razstavljavcev in obiskovalcev, bo Pomurski sejem kot prvega v tem letu pripravil 2. Mednarodni sejem sodobne medicine MEDICAL. Na sejmišču v Gornji Radgoni se bo odvijal med 6. in 8. aprilom.

Naslednji bo na vrsti 10. Mednarodni sejem lovstva in ribištva, sejem Lov, ki bo od 21. do 23. aprila. Sočasno bo potekal Sejem Naturo – sejem aktivnosti in oddiha v naravi. Na ogled bo tudi razstava starodobnih vozil »AVTO-MOTO KLASIKA«.

Med 26. in 31. avgustom pa se bo na sejmišču Pomurskega sejma v Gornji Radgoni odvila še tradicionalno, že 55. AGRA – mednarodni kmetijsko –živilski sejem, ki se bo po napovedih Erjavca tudi v letu 2017 potrdil kot največji in najpomembnejši kmetijsko-živilski sejem v srednji Evropi. Tako v Agro, kot tudi ve preostale sejme bodo vpeli tematike trajnostnega turizma. Leto 2017 bo namreč Mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj.