Domov

Na pomurskih srednjih šolah na voljo 1194 vpisnih mest

24 januarja 2017 Aktualno Novice


Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je objavilo razpis za vpis v srednješolske programe in dijaške domove za šolsko leto 2017/18. V Pomurju je za 909 učenk in učencev, ki zaključujejo osnovno šolo na voljo 1194 vpisnih mest, v dijaških domovih pa 76.

Po podatkih ministrstva je v Pomurski regiji  za 909 učencev, ki zaključujejo osnovno šolsko izobraževanje razpisanih 1194 mest na osmih srednjih šolah in sicer na Ekonomski šoli Murska Sobota 110, Gimnaziji Murska Sobota 102, Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer 168 in 28 pogojno, če bo strokovni svet potrdil  prenovljen program Umetniška gimnazija – smer gledališče in film. V Dvojezični srednji šoli  Lendava je na voljo 224 vpisnih mest, v Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci 82, na Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota 138, v Biotehniški šoli Rakičan 70 ter v Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota 272 vpisnih mest.

Pomembna novost letošnjega razpisa je, da se bodo nekateri izobraževalni programi na nekaterih šolah poleg šolske oblike poskusno izvajali tudi v vajeniški obliki.  Program gastronomske in hotelske storitve,  se bo lahko v vajeniški obliki izvajal tudi na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci. Vse srednje šole bodo organizirale informativni dan, na katerem bodo učenci lahko dobili podrobnejša pojasnila o vpisu in izobraževanju ter druge informacije. Informativna dneva bosta v petek, 10.  ter v soboto 11. februarja. Srednje  šole bodo prijave za vpis sprejemale do 4.aprila, prav tako dijaški domovi.

V Pomurju je po podatkih Ministrstva za izobraževanje dijakom v prihodnjem šolskem letu omogočeno bivanje v dijaškem domu Biotehniške šole Rakičan, kjer bo na voljo 11 mest za dekleta in 17 za fante in v Dijaškem domu Srednje šole za gostinstvo in turizem v Radencih, kjer bo lahko bivalo 48 dijakov, od tega 24 deklet in prav toliko fantov.