V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Nabornike v Beltincih nagovoril Borut Pahor

5 maja 2017 Aktualno Novice


Uprava za obrambo Maribor je danes v Beltincih  okoli sto mladih, rojenih leta 1999, seznanila z vojaško dolžnostjo ter s pravicami in dolžnostmi posameznika. Osrednji govornik na prireditvi je bil predsednik republike Borut Pahor, mlade pa je nagovorila tudi ministrica za obrambo Andreja Katič.

 

Vojaški obvezniki, povabljenih jih je bilo 107, so se na trinajstih okrašenih traktorskih prikolicah pripeljali iz občin Beltinci, Črenšovci, Odranci, Turnišče in Velika Polana. Na tradicionalno že 13. rekrutacijo v Beltincih so jih spremljala tudi dekleta. Mlade nabornike je nagovoril tudi Predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor.  Kot je povedal v nagovoru je Slovenija je mirna država, ki vodi mirno zunanjo politiko, velja za varno državo in zaenkrat ni videti nobenih okoliščin, ki bi nas morale pretirano skrbeti. Vendar pa meni, da bomo Slovenci ob zelo spoštljivi vojaški tradiciji tudi ob kakršnikoli nevarnosti  zmogli ubraniti domovino.

Ministrica za obrambo Andreja Katič je mlade opozorila, da bo tudi letos mogoče prostovoljno služiti vojaški rok, tudi v Vojašnici v Murski Soboti in jih povabila k zaposlovanju v Slovenski vojski.