V etru
Od petka do petka
Domov

Nagrada tudi za Živo podjetja Panorganic

17 februarja 2017 Aktualno Novice


Inštitut za nutricionistiko je danes podelil nagrade za najbolj inovativna živila, proizvedena v Sloveniji in postavljena na tržišče v preteklem letu. Po besedah direktorja inštituta Igorja Pravsta gre za kakovostne izdelke z ugodno prehransko sestavo, ki so hkrati prijazni tako potrošniku kot okolju. Ustrezajo tudi načelom trajnostnega razvoja. Med prejemniki je tudi pomursko podjetje Panorganic.

Namen projekta, ki so ga letos izvedli tretjič, je po besedah direktorja Inštituta za nutricionistiko Igorja Pravsta spodbujati inovativnost pri razvoju živil med domačimi proizvajalci in na ta način potrošnikom zagotoviti pestrejši izbor živil, ki so kakovostna z več vidikov.

V projektu za izbor najbolj inovativno živilo je sodelovalo 47 podjetij, vsak proizvajalec je lahko prijavil le eno živilo, predloge pa so lahko podali tudi potrošniki. Prijavljena živila so morala biti proizvedena v Sloveniji s strani proizvajalcev s sedežem v Sloveniji in postavljena na tržišče v preteklem letu. Izbor je opravila strokovna skupina na Inštitutu za nutricionistiko, temeljil pa je na prehranski sestavi živil.

Nagrade je prejelo sedem izdelkov, med njimi tudi linija Živa: solata in zelišča podjetja KMG Panorganic. Prejela je posebno nagrado za inovativnost pri ponudbi lokalnih živil. Kot so zapisali v utemeljitvi, je Živa linija predpakiranih svežih solat in zelišč, pridelanih v Sloveniji. Potrošnikom se celo leto prodajajo rastoče v lončkih, kar omogoča ohranjanje svežine živila do trenutka, ko se potrošnik odloči za uporabo. Linija vključuje več različnih vrst solat, v ponudbi so tudi različna zelišča, nepogrešljiva sestavina moderne kuhinje, so še zapisali ob podelitvi nagrad za inovativna živila.