V etru
Zimzelenčki
Domov

Napovednik dogodkov

11 novembra 2017 Napoved dogodkov Novice


PRIREDITVE

 

Sobota, 11.11.2017

V Evangeličanski cerkvi v Murski Soboti bo danes ob 19.00, ob 500- letnici reformacije v Sloveniji, nastopil zbor Slovenske filharmonije pod vodstvom gostujočega dirigenta Tomaža Faganela.

V soboškem MIKK-u ob 21.00 svoj nastop začenja beograjska zasedba BITIPATIBI. Dream pop skupina s svojimi verzi in hipnotičnim vokalom popelje obiskovalce v drugo dimenzijo.

V Bunkerju v Murski Soboti pa se bo ob 21.00 začel odvijati koncert dua Double Trouble , ki preigrava skladbe kultnih zasedb Led Zeppelin, Dire Straits, Police in drugih

Prav posebno Martinovanje vas čaka odvilo v Dolgi vasi pri vaškem domu,  ob 16.30  lahko ogledali brezplačno konjeniško-gledališki predstavi na prostem.

Ponedeljek, 13.11.2017

Mladinski oddelek knjižnice v Ljutomeru vabi v ponedeljek ob 16.30 na pravljično uro z ustvarjalno delavnico, prisluhnili boste pravljici Mali indijanček Padajoči sneg in izdelovali lesene obeske.

 

KAM NA RAZSTAVE?

Likovna sekcija KD Ivan Kaučič Ljutomer razstavlja svoja dela v Galeriji Anteja Trstenjaka v Ljutomeru.

V Galeriji muzeju Lendava so na ogled dela Branke Lalić in Daliborja Milojkovića, zmagovalnega tandema na 21. LindArt koloniji.

V Art galeriji Jurak v Logarovcih 29a, si lahko do konca leta ogledate izdelke, ki so nastali na drugi mednarodni kiparski koloniji Re:Pannonia

V avli Radenskega DOSORja vas pričakujejo razstavljena dela priznanega fotografa Viljema Klemenčiča.

V Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti je na ogled 3. Klubska fotografska razstava Fotokluba Murska Sobota.

V pomurskem muzeju je na ogled razstava Zbirka igrač družine Marton iz Dolge vasi. Še vedno pa si lahko ogledate tudi razstavo Ženske in reformacija ter stalno razstavo.

Do konca novembra si lahko na v kupoli razglednega stolpa Vinarium v Lendavi ogledate razstavo Metastabilna sfera- Lux Aeterna, varaždinskega umetnika Dražena Pavlovića

V Domu kulture Gornja Radgona je na ogled razstava z naslovom Pika se sprehaja. Likovna dela so nastala na 13. Mednarodni likovni koloniji Likovnega društva Gornja Radgona.

V palaciju gradu Grad je na ogled razstava Pripoved narave, za katere dela sta moči združili Miriam Kosec, ki je ustvarjala na  steklu z pa risbami Vesna Zakonjšek.

V Lendavski Sinagogi je na ogled razstava akademske slikarke Suzanne Kiraly Moss, v počastitev njene 80 –letnice, ter stalno razstavo.

V podstrešni galeriji na lendavskem gradu je odprta razstava likovnih del, ki so nastala na mednarodni likovni koloniji Lendava – odlivanje v bron.

V parku na nabrežju reke Mure v Gornji Radgoni je na ogled postavitev skulptur akademskega kiparja Primoža Puglja.

 

 FILMSKA PONUDBA

V Cineplexxu Murska Sobota si lahko ogledate:

–  animirana filma MALI BIGFOOT in JAZ, BARABA 3

– komedijo POREDNE MAME 2: BOŽIČ

– pustolovski, akcijski, fantazijski film THOR : RAGNAROK

– kriminalni film UMOR NA ORIENT EKSPRESU

– animirani, pustolovski film VESELA POŠASTNA DRUŽINA

– dramo VINO IN VETER

IN

– grozljivi triler ŽAGA 8

Art Kino Karol Grossmann v Ljutomeru pa vabi v sredo 15.novembra ob:

16.00 na ogled Izbora kratkih fantastičnih filmov iz GROSSMANNOVEGA FESTIVALA FANTASTIČNEGA FILMA

17.00 so lahko ogledate češki animirani družinski film

A JE TO! PAT IN MAT

in ob

19.00 pa finsko komično dramo

DRUGA STRAN UPANJA