V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Napovednik športnih tekmovanj

26 oktobra 2018 Šport


V športni dvorani v Radencih  bo danes ob 19.uri rokometna tekma prvega kola slovenskega  pokala med radgonskim Arcontom in drugoligaško ekipo  Grosupljega.  Radgončani  bodo v torek ob 18.30 v Ljubljani igrali še zaostalo tekmo drugega kola  druge slovenske rokometne lige proti tamkajšnjim gostiteljem.

V 3. kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bodo odbojkarji Panvite Pomgrada jutri ob 17.30 gostovali v Kranju pri odbojkarski ekipi Hiša na kolesih.

V 3. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod bodo Radenčani že danes  ob 20.15 gostovali pri II. ekipi Maribora. Tudi II. ekipa Panvite Pomgrada, ki je že dvakrat zmagala doslej , bo  danes ob 18.30 gostovala  v Mislinji pri odbojkarji Karloveya.

V 3.kolu  v  ženski konkurenci prve A slovenske  odbojkarske lige bosta obe pomurski ekipi igrali pred domačimi gledalci.  V športni dvorani ŠIC-a v Ljutomeru bo jutri ob 19.uri   tekma med  Ljutomerom in ekipo Ankaran/Hrvatini. Ženska ekipa Roto Kema bo jutri ob  18.uri v zeleni dvorani v Puconcih gostila odbojkarice Nove kreditne banke Maribor. V drugem kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod bodo igralke Sobote, kot novinke v ligi,   danes ob   19.uri v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti gostile ekipo  Karloveya iz Slovenj Gradca. V 2. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bo  jutri ob 15.30 tekma med Muranio iz Lendave  in Mežico.

V  5. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti   jutri ob 17.uri tekma med Soboto in II. ekipo Mengša. I. ekipa puconske  Keme bo že danes ob 19.uri gostovala pri ekipi Kajuha Slovana.

Tudi v ženski konkurenci  5. kola prve slovenske namiznoteniške lige bodo igralke Keme gostovale  pri Kajuhu Slovanu.

V 14.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo soboška Mura , po sijajni zmagi v pokalnem tekmovanju proti Gorici,  v nedeljo ob 14.uri  gostovala pri nogometaših Krškega.

V sredo 31. oktobra ob 13.uri bo v Murski Soboti povratna četrtfinalna nogometna tekma slovenskega pokala med Muro in Gorico, prvo tekmo je Mura v Novi Gorici dobila z rezultatom 3:0.

V 8.kolu prve slovenske ženske nogometne lige, derbija  kola med Olimpijo in Telemachom GMT Beltinci  v Ljubljani ta konec tedna ne bo. Zaradi ljubljanskega maratona je tekma preložena na sredo 31. oktobra ob 13.uri.

V  13.kolu 2. slovenske nogometne lige bosta oba  prekmurska ligaša igrala pred domačimi gledalci.  Nafta 1903 bo že jutri ob 19.uri  v Lendavi gostila Tabor iz Sežane. Beltinčani bodo v nedeljo ob 12.30, ko je čas kosila, igrali v športnem parku v Beltincih tekmo proti  ekipi AŠK Bravo iz Ljubljane, ki je s tekmo manj druga na lestvici.

V  11.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod  bo jutri ob 15.uri prleško prekmurski derbi med vodilnim Veržejem in drugim na lestvici Gradom.  Jutri  ob 15.uri bo še nogometna  tekma med Radgono in Črenšovci. V nedeljo ob 14.uri bodo še preostale tekme:  Hotiza  – Avto Rajh Ljutomer, Turnišče  Odranci in  Tromejnik Kuzma – Polana.

V 10.kolu pomurske nogometne lige bo vodilna Čarda v nedeljo ob 14.uri gostila  v Martjancih nogometaše Rakičana, ki so tretji na lestvici.  Preglejmo še pare preostale  v pomurski nogometni ligi, v nedeljo ob 14.uri bodo igrali:  Bistrica – Bogojina, Dobrovnik – Križevci v Prekmurju in Goričanka Rogašovci – Radenska Slatina.

V 12. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige  bo na igrišču z umetno travo v soboški Fazaneriji  jutri ob 15.uri tekma med mladinci Mure in Kriškega, že ob 13.uri pa se bosta pomerili kadetski ekipi Mure in Krškega.

V 12.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 bo  jutri ob 11.uri v Veržeju tekma: Vipoll – Rudar Velenje, soboška Mura  bo jutri ob 11.uri gostovala v Kidričevem pri nogometaših Aluminija.

V 7. kolu prve slovenske nogometne lige deklet U – 17 bo jutri ob  11.uri v Bratoncih tekma: Telemach GMT Beltinci –  Radomlje.

Danes ob 12.uri bo v večnamenski dvorani na Pušči slavnostna akademija ob 60 letnici Nogometnega kluba Pušča. Ob jubileja društva je Olimpijski komite Slovenije – združenje športnih zvez  že minuli teden v Ljubljani društvu  podelil posebno plaketo olimpijskega komiteja.  Danes  načrtujejo na Pušči  ob prisotnosti visokih gostov tudi sprehod skozi mejnike delovanja tega nogometnega kluba. Na akademiji bodo  najzaslužnejšim članom društva podelili tudi  posebna društvena priznanja.

Strelsko društvo Ljutomer bo danes in jutri na šestih strelskih mestih v dvorani ŠIC-a v Ljutomeru pripravilo prvi turnir kadetske lige severovzhodne regije. Danes se bo v Ljutomeru strelsko  tekmovanje  s standardno zračno puško začelo ob  17.30 jutri drugi dan tekmovanja pa bo strelska tekma trajala med  9. in 12.uro.

Pa še opozorilo na premik urnih kazalcev.  Prehod iz poletnega na zimski čas bo v nedeljo 28. oktobra ob 3.uri zjutraj. Vse naše napovedi športnih tekmovanj smo že prilagodili spremembi urnih kazalcev za eno urah nazaj.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.