V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Nov Knjižni dar za naročnike Porabja

12 januarja 2017 Aktualno Novice


Zveza Slovencev na Madžarskem in Argo, društvo za humanistična vprašanja iz Murske Sobote sta v knjižni zbirki Med Muro in Rabo izdala novo delo. Tokrat so izbrali zgodbe Branka Šőmna z naslovom Rakičanski breg/Monošterski brejg. Naročniki časopisa Porabje, ki z novim letom izhaja na več straneh, so prejeli delo kot knjižni dar.

Knjižna zbirka Med Muro in Rabo je projekt z več kot 15-letno tradicijo z namenom, da izdajatelji obdarijo bralce v Porabju in Prekmurju s knjižno novostjo domačih avtorjev. Tako v zbirki vsako leto objavijo delo bodisi prekmurskega bodisi porabskega avtorja. Posebnost zbirke je tudi, da vsakokratno delo izbranega avtorja izdajo v slovenskem knjižnem jeziku in v porabskem narečju. Za prevod vsako leto poskrbita Milan Vincetič in Marijana Sukič. Letošnji izbor, zgodbe Branka Šőmna, po prepričanju izdajateljev odslikavajo življenje na obeh straneh meje.

Bralci tednika Porabje so dobili delo v obliki knjižnega daru z zadnjo številko časopisa. Pri tem so z novim letom povečali število strani, in sicer z 8 na 12. S tem po besedah odgovorne urednice Marijane Sukiče lahko zagotovijo bogatejšo vsebino. Novost te so na primer Slovenske zgodovinske pripovesti Dušana Mukiča in zgodbe iz zamejstva Ernesta Ružiča. Sukičeva še napoveduje, da bo v časopisu odslej tudi več reportaž in zgodb iz Porabja ter praktičnih nasvetov za različne starostne in interesne skupine.

Bralci tednika Porabje pa so poleg knjižnega daru v branje prejeli še letopis porabskih Slovencev Porabski koledar.