V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Novi prostori hematološke dnevne bolnišnice

19 aprila 2017 Aktualno Novice


Danes je v Splošni bolnišnici Murska Sobota uradno začela delovati nova dnevna hematološka bolnišnica. Novi prostori omogočajo poleg strokovne obravnave tudi ustrezne prostore za diagnostiko in zdravljenje hematoloških, revmatoloških, onkoloških in nefroloških bolnikov.

 

Ambulanta z dnevno hematološko bolnišnico je bila do zdaj v kletnih prostorih Internega oddelka, kjer so bili pogoji za delo neprimerni. Zahvaljujoč novim prostorom, ki so del novega Urgentnega centra, bodo v soboški bolnišnici lahko obravnavali večje število omenjenih bolnikov. Ambulanto dnevno obišče do 40 pacientov, v ospredju pa je obravnava bolnikov, ki potrebujejo kemoterapijo. Bolniki so v naši regionalni bolnišnici deležni diagnostike in zdravljenja po veljavnih sodobnih strokovnih smernicah, je ob odprtju novih prostorov poudarila predstojnica Internega oddelka, primarij Vlasta Petric.

 

 

Direktor soboške bolnišnice, Bojan Korošec je ob tej priložnosti dejal, da je zdravljenje hematoloških, revmatoloških in onkoloških bolnikov zdaj v soboški bolnišnici nedvomno bolj humano, kakovostno in varno, kot temeljno vrednoto pa izpostavil človečnost bolnikov in zaposlenih. Predstojnik ljubljanskega Kliničnega oddelka za hematologijo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, ki se je udeležil dogodka, Peter Černelč je ob tem še izpostavil, da je v zadnjih 15 letih prišlo do izjemnega napredka na področju hematologije in da so nova zdravila dostopna tudi regionalnim bolnišnicam. V novih prostorih dnevne hematološke bolnišnice pa je od danes tudi na ogled razstava Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo z naslovom Najboljša novica. Ob robu današnjega uradnega odprtja novih prostorov pa je bolnišnica pripravila tudi strokovni predavanji o zdravljenju kronične limfocitne levkemije in bolezni krvotvornih matičnih celic.