Domov

Občine odpirajo svoja vrata

15 februarja 2017 Aktualno Novice


Skupnost občin Slovenije tudi letos skupaj z nekaterimi občinami članicami organizira Dan odprtih vrat v občinah. Občine bodo svoja vrata odprla danes, obiskovalcem pa bodo župani in predstavniki občinskih uprav predstavili pridobitve njihove občine. V Pomurju bodo svoja vrata odprle občine Apače, Dobrovnik in Tišina. 

Dan odprtih vrat občin je priložnost, da občani obiščejo svojo občino in občinsko upravo, si ogledajo nekatere aktualne pridobitve, se informirajo o načrtih v lokalnem okolju in dajo svoje predloge k oblikovanju skupnega življenja v lokalni skupnosti.

V občini Apače bo župan Franc Pižmoht s sodelavci občinske uprave občanom na razpolago  med 15.00 in 17.00, ob 16.00 pa bo v Kulturnem domu v Apačah predstavil izvedene investicije v 2016 in zastavljene v letu 2017 ter si vzel čas za pogovor z obiskovalci.

V Dobrovniku bo dan odprtih vrat občine potekal v Dvojezičnem vrtcu Pikapolonica. Med 15.00 in 17.00 bosta župan Marjan Kardinar in ravnateljica Milena Ivanuša s sodelavci predstavila vrtec.

Občina Tišina bo pripravila dan odprtih vrat med 12.00 in 16.30, ko bo odprla vrata prostorov občinske uprave. Občanom bodo predstavili delo in organizacijo občinske uprave, obiskovalci se bodo lahko pogovorili tudi z županom Francem Horvatom kot zaposlenimi v občinski upravi.