V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

Odprli Večgeneracijski center Pomurja

14 februarja 2017 Aktualno Novice


Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak  se je danes udeležila simboličnega odprtja projekta Večgeneracijski center Pomurja. Slovesnost je bila v Hiši Sadeži družbe v Murski Soboti, ki projekt izvaja s štirimi projektnimi partnerji.

Hiša Sadeži družbe je poslovna enota Slovenske filantropije, ki deluje že osem let, z  letošnjim letom pa je v sodelovanju z Mladinskim svetom Ljutomer, Društvom Mozaik Šalovci in Zavodom Vitica iz Gornje Radgone začela izvajati projekt Večgeneracijski center Pomurja. Gre za pet letni projekt, ki ga sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski razvojni sklad.

Kot je poudarila slavnostna govornica ministrica Anja Kopač Mrak bodo tovrstni  centri v Sloveniji predstavljali stičišče združevanja ljudi več generacij in predvsem prostor, kamor bodo lahko prišli vsi, kjer bodo pomagali prostovoljci, strokovni programi pa bodo omogočali dejansko združevanje lokalne skupnosti, države, prostovoljstva in ranljivih skupin.

Vodja Hiše Sadeži družbe Darko Krajnc  je med drugim povedal, da so s pridobitvijo novega projekta  okrepili tudi strokovno ekipo, saj imajo zdaj na voljo tri strokovne delavce za poln in enega za štiriurni delovni čas.

Ena od zaposlenih bo tudi Nina Stegmuller, magistrica psihologije sicer vodja Mladinskega sveta Ljutomer, ki prav tako sodeluje v projektu Večgeneracijskega centra. Z novim letom so aktivnosti Večgeneracijskega centra pričeli izvajati v prostorih na Ormoški cesti v Ljutomeru.

Projekt podpirajo tudi  občine Ljutomer, Gornja Radgona, Šalovci in Murska Sobota.