V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Peški ali z biciklom samo ka ideš malo načik.

21 septembra 2020 Aktualno Novice


Občina Radenci bo v času evropskega tedna mobilnosti organizirala nekaj dogodkov, s katerimi bomo obeležili ta teden. Celotni naslov aktivnosti smo poimenovali v našem narečju; Peški ali z biciklom samo ka ideš malo načik.

V času Evropskega tedna mobilnosti med 16.9. in 22.9.2020 bosta zaprti del  Mladinske ulice in del Radgonske ceste, ki predstavlja dovoz k  osnovni šoli Kajetan Koviča Radenci in Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci. Zapora ceste bo urejena  s fizičnimi ovirami in ustreznimi znaki. Del  Radgonske ceste, natančneje vhod do Osnovne šole  bo zaprt od 16.9. – 22.9. med  7.30  in 16. uro oziroma v času pouka. Prehod v osnovno šolo bo omogočen z nasprotne strani ceste, kjer bo točka Poljubi in odpelji. Del Mladinske ulice, ki predstavlja vhod do SŠGT bo zaprt 22.9.2020 od 10. do 17. ure. Vhod v srednjo šolo bo mogoč iz Panonske ceste, skozi Inovativen prazgodovinski učni poligon.

Izvedenih bo 5 dogodkov namenjenih staršem in učencev, študentom, odraslim in starejšim občanom.  Prvi dogodek je bilo  informiranje deležnikov o  pomenu in vsebini dogodkov.

Drugi dogodek bo namenjen druženju otrok v obliki športnih iger  na delu zaprte  Radgonske in Mladinske ceste, organiziran  bo orientacijski pohod po učni poti »Od kamna do železa« za učence OŠ in dijake SŠGT.  Tako bo prikazano šol in lokalne skupnosti iz območju zaprtja cest. Območje bo predstavljeno kot otroško igrišče.

Tretji dogodek bo organiziran v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, kjer bodo učenci v OŠ  in otroci v vrtcu likovno  ustvarjali  na temo varnosti v prometu. Pripravili  bomo razstavo, v Centru Radenci.

Četrti oz. osrednji dogodek bo potekal  dne,  22. 09. 2020 med 10. in 18. uro v obliki družabnega dogodka na igriščih za športno dvorano in na delu Mladinske ulice. V sklopu družabnega dogodka bo organizirana lokalna  tržnica, kjer se bodo predstavili domači zavodi, organizacije in društva.

Organiziran bo dogodek občinski dan brez avtomobila. Vse občane vabimo, da se ta dan odpravijo na delovno mesto oz. od doma brez avtomobila. Poskrbljeno bo za pester animacijski program za otroke in odrasle. Vsak udeleženec bo dobil kolesarsko in pohodniško karto. Organizirano bo tudi vodenje po novi učni poti »Od kamna do železa«.

Za otroke: bomo organizirali slikanje s kolesi oz. vožnjo s kolesi po papirnati podlagi, na način, da bodo otroci  kolesa namočili v barvo in  »pokolesarili« papirnato podlago (lastna kolesa). Mlajši otroci bodo izvedli ples »s štumfi« kjer bodo »štumfe« namočili v barvo in s hojo oz. plesom po papirnati podlagi ustvarili svojo mojstrovino. Prisotna bo  tudi policija, ki bo s svojo predstavitvijo opozarjali na varnost v prometu. Za zaključek dneva si bodo otroci lahko ogledali lutkovno predstavo 3 KEPICE PROMETA.

Starši z otroci se bodo lahko udeležili kolesarjenja po poti Traminca oz. vodenega pohoda po novi učni poti Od kamna do železa.

Peti dogodek bo namenjen evalvaciji.  

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite v čim večjem številu.

PROGRAM

DATUM: 22. 9. 2020 – dan brez avtomobila

Lokacija: Mladinska ulica in del Radgonske ceste, ki predstavlja dovoz k  osnovni šoli Kajetan Koviča Radenci in Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci.

  • Od 10:00 do 17:00 – Vaška tržnica
  • Od 10:00 do 13:00  in od 15:00 do 17:00  Delavnice, športne aktivnosti, družabne igre
  • Od 10:00 do 13:00 prisotnost policije, reševalcev in gasilcev
  • Od 13:00 do 15:00 – vodenje po učni poti »Od kamna do železa«
  • Od 16:00 do 18:00– vodenje po učni poti »Od kamna do železa«
  • Od 16:00 do 18:00 – kolesarjenje po poti Traminca  (zbor plato pred pošto oz. »prazgodovinski plato«)

Od 17.00 do 17:30 Lutkovna igrica »Tri kepice prometa«