V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Petkov napovednik športnih tekmovanj

8 decembra 2017 Šport


V 10.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane  bo jutri ob 16.30 v Mariboru štajersko prekmurski derbi med Mariborom, ki je šesti na lestvici in Panvito Pomgradom, ki je  trenutno na drugem mestu.

V 9. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za člane bo v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti jutri ob 19.uri tekma med II. ekipo Panvite Pomgrada in II. ekipo Šempetra. Radenčani, ki so drugi na lestvici bodo jutri ob 16.uri gostovali na Koroškem pri II. ekipi  Fužinarja.

V 10. kolu prve slovenske odbojkarske lige za dekleta bo bodo igralke puconske Keme  jutri ob 18.uri drugič zapored gostovale tokrat pri osmi ekipi na lestvici Luki Koper.

V 9.kolu 2. vzhodne  slovenske  odbojkarske lige za članice bodo Ljutomerčanke  jutri ob 19.uri v telovadnici osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomeru gostile ekipo A ekipo Korvoleya iz Slovenj Gradca. V  9.kolu 3. vzhodne slovenske odbojkarske lige za članice bo ekipa lendavske Muranie jutri ob 18.uri gostovala pri ekipi Uniforesta v Preboldu, Odbojkarice Sobote  bodo  jutri gostovale  pri ekipi S Volleya v Vuzenici.

V 8. kolu ženske ekstralige v košarki bo v nedeljo ob 17.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti ženska košarkarska tekma med Pomurjem in ekipo Radosti iz Čakovca. V nedeljo dopoldne ob 10.uri bo v Murski Soboti še derbi prve slovenske košarkarske lige za starejše pionirke med Pomurjem in Cinkarno Celje.

V 5. kolu pomurske košarkarske lige bo jutri ob18.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma:  Košarkarsko društvo Nona Sobota – Ljutomer. V nedeljo ob 11.uri bo v telovadnici Dvojezične srednje šole v Lendavi tekma: Lindau – Tropicano Bistrica. Popoldne ob 16.uri pa bo  v Ljutomeru še tekma:  Prleški študentski klub Ljutomer  – Sistemorg Beltinci.

V 10. kolu druge slovenske rokometne lige bodo rokometaši  radgonskega Arconta jutri ob 19.uri gostovali pri rokometaših Mokerca;  rokometaši Pomurja  iz Murske Sobote pa se bodo v gosteh pomerili z ekipo Moškanjci/Gorišnica.

Klub malega nogometa Makoter Meteorplast iz Ljutomera bo  jutri  ob  9.30  v športni dvorani ŠIC-a v Ljutomeru   pripravil 18. mednarodni turnir v malem nogometu za memorial Janka Makoterja. Na turnirju  v Ljutomeru bo  sodelovalo kar 18 nogometnih ekip, organizator bo štiri najboljše ekipe nagradil, posebne nagradi pa so pripravili v Ljutomeru tudi za najboljšega strelca, igralca in vratarja na nogometnem turnirju. Med prijavljenimi ekipami je tudi lanska zmagovalna ekipa  ES team Makoter Ljutomer. Polfinale nogometnega  turnirja v Ljutomeru bo jutri okrog 22.ure, finale pa bo na programu ob 23.30.

Medobčinska nogometna zveza Lendava  bo jutri v telovadnici Dvojezične srednje šole v Lendavi  pripravila dva nogometna turnirja v okviru akcije Rad igram nogomet.  Med 8. in  12. uri bo nogometni turnir za igralce starostne kategorije U – 11 ,kjer bo sodelovalo  osem nogometnih ekip. Po turnirju 11 letnikov bo ob  13.uri še nogometni turnir starostne kategorije U – 9, kjer bo prav tako nastopilo  osem nogometnih ekip. Turnir bo končan v soboto okrog 17.ure popoldne.

Strelsko društvo Štefan Kovač  iz Turnišča bo na domačem  šest steznem strelišču  danes med 18. in  19. uro in jutri med 9. in 12.uro pripravilo 3. turnir regijske  pionirske lige v streljanju z zračno puško. Na turnirju bo sodelovalo  šest strelskih ekip.

Smučarska sekcija  pri Društvu Partizan v Ljutomeru bo jutri med 9. in 12.uro pripravila v športni dvorani ŠIC-a smučarski sejem zimsko športne opreme.

Športna zveza Beltinci in Nogometni klub Ižakovci bosta   v vaškem domu v Ižakovcih jutri ob 17.uri pripravila 11. občinski turnir  v elektronskem pikadu v treh konkurencah. Tekmovanje za naslov prvakov Občine Beltinci bo  potekalo v žrebanih dvojicah  ter v moški in ženski posamični konkurenci.

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota bo jutri ob 10.uri pripravilo v društvenih prostorih v Ulici arhitekta Novaka 4 drugi memorial Štefana Maučeca v šahu v spomin na nekdanjega predsednika društva. Organizatorji so na turnir povabili štiri društva med njimi tudi goste s Ptuja.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad bo v  torek  12.decembra ob 18.uri pripravilo v društvenih prostorih v Kocljevi ulici v Murski Soboti redni mesečni članski hitropotezni šahovski turnir.

Dan pozneje v sredo 13.decembra ob 16.30 bo v soboški Diani  šahovski turnir v okviru akcije Slovenija šahira, hkrati pa bo to tudi 6. memorialni turnir v spomin na preminule šahiste.

Strelska zveza Slovenije  bo prihodnjo sredo  13.decembra ob 18. uri v gostišču Soklič v Zalogu pod Sveto Trojico pri Dobu pripravila 37. razglasitev najboljših strelcev Strelske zveze Slovenije za dosežke v letu 2017.  Letos so znova med kandidati za najvišja odličja v Sloveniji nominirani tudi pomurski strelci.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.