Domov

Petkov športni napovednik

17 marca 2017 Šport


Judo klub Murska Sobota bo jutri ob  9.30 pripravil v telovadnici osnovne šole Iv Murski Soboti  51. mednarodno tekmovanju v judu za pokal Murske Sobote in sočasno tudi za 6. memorial Antona Tončka Kosa. Za  tekmovanje je prijavljenih 295 judoistov iz celotne Slovenije,  organizatorji pa na tekmovanje pričakujejo tudi goste iz Avstrije, Madžarske in Hrvaške.  Tekmovanje  v kategoriji starejših dečkov in deklic in mlajših kadetov in kadetinj bo potekalo tudi v točkovanju za slovenski pokal.

Radgonski Kickboxing klub bo danes ob  10.30 v Gornji Radgoni na  športnem objektu nogometnega stadiona   ob  Pomurskem  sejmu pripravil uradno odprtje nove športne dvorane.  Organizator bo skupno s svetovnim prvakom v kickboxingu Dejanom Vajsom, ki je  tudi predsednik kluba in pripravlja   zanimiv revijalni  program tega športa, ki se vse bolj uveljavlja tudi  na desnem bregu reke Mure.  Dejan Vajs je bil v letu 2013 tudi športnik Pomurja , ko je postal svetovni prvak v turški Antaliji.

V 12. kolu mednarodne ženske  košarkarske extra lige LPI.si bodo članice  Pomurja v nedeljo ob 17.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostile vodilno ekipo lige Ledito iz Domžal.

Strelsko društvo Štefan Kovač iz Turnišča  bo jutri v telovadnici osnovne šole Turnišče   na 32 mestnem strelišču, opremljenem z elektronskimi tarčami , pripravilo  regijsko  strelsko prvenstvo severovzhodne regije na katerem bo sodelovalo 245 strelcev iz celotnega Pomurja in tudi iz Ormoža, ki tudi spada pod severovzhodno regijo. Gre za izjemen in zahteven športni dogodek , ki bo trajal  od  8.ure pa vse do poznih popoldanskih ur saj bodo člani s serijsko zračno puško začeli s tekmovanjem šele zvečer ob 17.25 in njihova tekma bo trajala vse do 18.40.  Na tekmi bodo nastopili vsi najboljši pomurski strelci, ki občasno ali stalno  nastopajo za slovensko strelsko reprezentanco.

Športno strelsko društvo  Murska Sobota bo v nedeljo  med 9. in 12.uro pripravilo na  14 steznem strelišču v Murski Soboti  zadnje 6. kolo mednarodne strelske First lige v streljanju z  zračno pištolo na katerem bo sodelovalo  35 strelcev iz štirih držav.  Na strelski tekmi bodo med 12, ekipami nastopili tudi strelci Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča in Športno strelskega društva Murska Sobota.

V  16.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane bo Kema že danes ob 17.uri v Puconcih gostila ekipo Arrigonov iz Izole. Članska ekipa Sobote bo  jutri ob 16.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti gostila Maribor. V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige bo prav tako   že danes ob 17.uri v Puconcih tekma med Kemo in Arrigoni.

Namiznoteniški klub Kema bo  v sredo 22. marca ob 11.uri pripravil v Puconcih  območno regijsko namiznoteniško prvenstvo osnovnih šol.  Tekmovanje bo potekalo za učence in učenke v različnih starostnih kategorijah.

V 17.kolu druge slovenske nogometne lige bo jutri ob 15.uri  v Veržeju  prvenstvena  nogometna tekma med Farmtechom in Ankaranom Hrvatini.

V  17. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bo jutri ob 15.uri v Beltincih   prekmurski derbi med Luštom Beltinci in  Nafto 1903. Nasproti si bosta stala stara nogometna znanca;  Feri Cifer trener Beltinčanov in Slobodan Djurić trener Nafte.  Na lestvici vodi Nafta s 35.točkami, Beltinčani na drugem mestu imajo 33 točk, Mura na tretjem pa  32 točk. Preglejmo še pare ostalih nogometnih  tekem, vsa srečanja bodo v nedeljo ob 15.uri, igrali pa bodo: Križevci v Prekmurju – Avto Rajh Ljutomer, Hotiza – Grad, Turnišče – Čarda Martjanci , Tromejnik Gostišče Sukič Kuzma – Polana in GMT Bogojina – Odranci.

Župnijski urad Cankova in Policijsko združenje IPA za Pomurje bosta  v nedeljo ob 15.uri  pripravila na igrišču z umetno travo pri Osnovni šoli Cankova  tradicionalni nogometni turnir. Ob 15.uri bo tekma med reprezentanco duhovnikov Pax Slovenije  in veterani Kluba malega nogometna Cankova, ob 16.uri bo tekma med Veterani Cankove in vodstvom Policijske uprave Murska Sobota in ob 17.uri bo še nogometna tekma med vodstvom Policijske uprave Murska Sobota in reprezentanco duhovnikov Pax Slovenije.

V  14. kolu druge slovenske rokometne lige za člane  bo jutri ob 20.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma med Pomurjem in  Metliko. Radgonski Arcont bo  jutri zvečer gostoval pri rokometni ekipi Ajdovščine.

Ta konec tedna bosta dva sklepna posamična  turnirja v pikado ligah . Jutri ob 18.uri bo sklepni turnir  v elektronskem pikadu v Okrepčevalnici pri Veselem Goričancu v Radovcih za igralce prve regijske pikado lige Goričko. V Vaško gasilskem domu v Zenkovcih  bo jutri ob 18.uri sklepni turnir za igralce II. pikado lige – ob koncu obeh turnirjev bodo najboljšim v ligaškem tekmovanju podelili tudi  medalje in pokale.

Planinsko društvo Mura iz Murske Sobote  bo jutri ob 8.30 pripravilo med Bukovniškim jezero in Moravskimi Toplicami 17. memorialni pohod v  spomin na nekdanjo predsednico  društva Marijo Vild.  Pohodnike čaka okrog 12 km dolga pot.

Športno društvo Studenec iz Cankove bo  jutri ob 9.uri pripravilo na Cankovi  15. Jožefov pohod. Začetek pohoda bo pred vaško gasilskim domom na Cankovi, dolžina pohoda je okrog 13 km,  udeleženci  pa bodo imeli  vmes tudi dva postanka.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote bo v nedeljo ob 9.uri pripravilo v vaško gasilskem domu v Lipi 6. mednarodni konec tedenski šahovski turnir. Organizatorji pričakujejo na turnir tudi šahiste iz sosednjih držav.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.