Domov

Petkov športni napovednik

11 januarja 2019 Šport


V povratni košarkarski tekmi slovenskega pokala bodo košarkarica Pomurja    nocoj ob 20.30 v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti igrale povratno tekmo proti igralkam Maribora, članicam prve slovenske lige za katere uspešno igra tudi nekdanja igralka Pomurja Tina Cvijanović.  Prvo pokalno tekmo v Mariboru proti oslabljeni ekipi Pomurja  so dobile Mariborčanke z 81:56.

V 10. kolu v   3. slovenski košarkarski ligi, vzhod bodo košarkarji Pomurja  jutri ob 19.uri v telovadnici  osnovne šole I v Murski Soboti gostili ekipo Slovenskih Konjic.

V 6. kolu pomurske košarkarske lige bo uvodna tekma že nocoj ob 20.30 ko bo v Beltincih tekma Sistemorg Beltinci – Murska Sobota,  v nedeljo ob 14.30 bo v Črenšovcih  tekma Tropicano Bistrica – Košarkarski klub Ljutomer in zadnja tekma bo v nedeljo ob 17.uri, ko bosta igrala Lindau Lendava in Košarkarsko društvo Ljutomer.

Klub borilnih veščin Lendava bo v novi športni dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi jutri ob 10.uri pripravil 21.  odprti turnir v judu  za pokal borilnih veščin Lendava.  Uradno tekmovanje  za slovenske judoiste  se bo v starostnih kategorijah U – 12  in U – 14  točkovalo tudi za rang lestvico Judo zveze Slovenije. Na tekmovanju  organizatorji pričakujejo   okrog 300 judoistov iz Bosne in Hercegovine, Avstrije, Romunije, Slovaške, Srbije, Madžarske, Hrvaške in Slovenije.  Za tekmovanje bodo pripravljena v Lendavi štiri borišča tekmovanje judoistov pa bo potekalo v posamični in moštveni konkurenci.

Zveza za hokej na travi Slovenije bo v nedeljo med 9. in 18.uro pripravila v Zeleni dvorani v Puconcih pripravila drugi turnir  državnega prvenstva  v treh starostnih kategorijah.  Najbolj zanimiva bodo članska srečanja, ki bodo v popoldanskih urah.  Ob 14.uri bodo aktualni slovenski prvaki Lipovci igrali proti  Moravskim Toplicam. Ob 16.50 pa bo ženska tekma med Moravskimi Toplicami in Triglavom.

V  11. kolu prve A državne odbojkarske lige za članice bo jutri ob 18.uri v Zeleni dvorani v Puconcih tekma med  Roto Kemo in  Formulo Formisom iz Rogoze.  V Ljutomeru v dvorani ŠIC-a pa bo  jutri ob 19.uri tekma med Ljutomerom in  Novo KBM Branik iz Maribor.  V 11. kolu prve slovenske moške odbojkarske lige bodo odbojkarji Panvite Pomgrada jutri ob  19.uri gostovali pri odbojkarjih Šoštanja Topolšice.

V  10.kolu prve »B« kegljaške lige za člane  bo  jutri ob 12.uri na kegljišču Vikenda v Radencih dvoboj med Radensko iz Murske Sobote in Ograjco iz Ljubljane.  Zvečer ob 18.30 bo v Radencih še ženska tekma med Radensko in Ograjco iz Ljubljane.  Jutri ob  15.15 bo v Radencih v okviru  12. kola v prvi mariborski območni kegljaški ligi  še pomurski kegljaški derbi med  Radensko II in Lendavo.

Strelsko društvo  Jezero iz Dobrovnika je včeraj na 9. steznem strelišču začelo tridnevno tekmovanje 4.turnirja  2. slovenske lige severovzhod v streljanju z zračno puško. Danes bo tekmovanje v Dobrovniku trajalo med 17. in 20. uro, jutri zadnji dan  bodo zadnja strelska društva tekmovala med 10. in  13.uro.

Športno strelsko društvo Murska Sobota bo na 13 steznem strelišču v Murski Soboti  pripravilo  4.turnir  3. slovenske lige severovzhod. Danes bo tekmovanje  z zračno puško potekalo med  od 17.ure dalje, jutri zadnji dan tekmovanja bo strelska tekma v Murski Soboti na programu med 9. in  13.uro.

Ženski nogometni klub  Pomurje Beltinci bo  jutri ob 10.uri v športni dvorani Osnovne šole Apače  pripravil prvi  turnir državnega prvenstva  v dvoranskem nogometu na katerem bosta nastopili dve pomurski ekipi ter Olimpija iz Ljubljane in Maribor.  Turnir igralk starostne kategorije U – 15 bo v Apačah  trajal med 10. in 15.uro.

Športno društvo Nočni ftiči iz Turjanskega Vrha bo  jutri ob 8.uri v športni dvorani v Radencih pripravilo 4. Ftičev turnir  v malem nogometu. Organizatorji bodo nagradili tri najboljše ekipe ter tudi najboljšega igralca na turnirju.

V telovadnici Osnovne šole Grad  bo danes zvečer ob 17.uri 13. prvenstvo Občine Grad v namiznem tenisu  igralce  za stare do 18 let in za igralce stare nad 18 let.

V telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti bo v ponedeljek  14. januarja ob 18.uri  bo soboški namiznoteniški klub pripravil 4. kolo moštvene občinske  lige v namiznem tenisu.

Športna zveza Murska Sobota in Osnovna šola III bosta v torek 15.januarja ob 13.uri pripravila  v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti območno prvenstvo v dvoranskem nogometu za dekleta rojena leta 2004 in mlajše.

V  6. kolu vzhodne slovenske B lige v elektronskem pikadu bodo danes ob 19.uri naslednji dvoboji: Top Gun Grlava – Bar baza Bad boys Logarovci , Kocka bar Renkovci  – Pinocchio Ivanjkovci in  DC Panters bar biser Moravske Toplice –  Pikado klub Raj Grad.

Pikado klub Friend’s team od Svetega Jurija   bo jutri ob 17.30 pripravil v Gostišču Kuzmič v Svetem Juriju na Goričkem  5. rang turnir medobčinske pikado lige Goričko. Po štirih turnirjih vodi  Rene Grah pred Danijelom Ferkom in Primožem Roudijem.

Med Bratonci in Dobrovnikom bo  z začetkom v nedeljo ob 9.uri  na programu 17. Janezov pohod. Začetek bo pred Turističnim društvom, točneje hišo Žlica,  v Bratoncih, pohodnike pa čaka  okrog 12 km dolga pohodniška rekreacija.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote bo  v torek ob 18.uri pripravilo v klubskih prostorih v Kocljevi ulici  v Murski Soboti prvi letošnji hitropotezni šahovski turnir za mesec januar.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.