V etru
Mijmo grede
Domov

Petkov športni napovednik

18 januarja 2019 Šport


V 12. kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bo jutri ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti odbojkarska  tekma med Panvito Pomgradom  in ekipo kranjskega Triglava.

V 12. kolu prve A slovenske odbojkarske lige za članice  bosta obe pomurski  ekipi gostovali. Odbojkarice Ljutomera bodo  jutri ob 19.uri gostovale  v Kopru pri odbojkaricah Ankarana Hrvatinov. Odbojkarice Roto Keme pa bodo jutri ob 18.uri gostovale pri odbojkaricah Nove KBM Branik v Mariboru.

V 11. kolu prve slovenske namiznoteniške lige  za člane bo  jutri ob 17.uri v zeleni dvorani v Puconcih tekma med Kemo, ki je četrta na lestvici in novomeško Krko, ki vodi na lestvici.  Igralci Sobote, ki so še brez zmage v ligi,  bodo gostovali na Ravnah na Koroškem pri ekipi Inter diskonta, kjer je prvi igralec Pucončan Mitja Horvat.

V 5..kolu 3. slovenske namiznoteniške lige za člane bo II. ekipa Keme, ki je druga na lestvici  jutri ob 10.uri gostila ekipo Metlike.

Pikado zveza Slovenije bo jutri ob 10.uri v restavraciji Izvir v Radencih pripravila  3. državni rang turnir v elektronskem pikadu.  Na 12 igralnih avtomatih bo v Radencih skupno nastopilo okrog 110 tekmovalcev, ki bodo tekmovali v članski A in B konkurenci v  dvojicah ter v mladinski konkurenci za igralce stare do 18 let.

Jutri ob 18.uri bodo na programu  srečanja 7. kola v prvi in drugi pomurski pikado ligi, kjer skupno nastopa 12 ekip. V prvi ligi  vodi ekipa Pikado kluba Špiriča iz Černelavec, ki bo gostila ekipo Mokoša iz Bakovec;  v drugi ligi  pa  vodi  Pikado klub Gaj iz Murske Sobote, ki bo gostoval pri Baru Tifaniju v Črenšovcih.

Nogometni klub Čarda iz Martjanec bo z nogometno šolo Čarde jutri in v nedeljo pripravil v dvorani Ekonomske šole Murska Sobota  tradicionalni  mednarodni nogometni turnir mlajših selekcij na katerem bo v dveh dneh sodelovalo okrog 500 mladih igralcev iz Hrvaške in Slovenije.  Prvi dan turnirja bodo od 8.ure dalje igrali nogometaši starostnih skupin U – 7 in U – 11, v nedeljo ob 8.uri pa bo še turnir za starostni skupini  U – 9 in U – 13.

Novi Ženski nogometni klub Goričko Stanjevci bo jutri med 9. in 14.uro v telovadnici Osnovne šole  Grad na Goričkem pripravil  prvi turnir zimske lige v dvoranskem nogometu za dekleta starostne skupine U – 13. Na turnirju bo v dveh skupinah  nastopilo skupno 8 ekip.  Med udeleženci bodo tudi igralke ljubljanske Olimpije in Maribora zraven pa bodo tudi igralke  domačega ,Grada, Stanjevec  z dvema ekipama in  Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci prav tako z dvema ekipama.

Zveza za hokej na travi Slovenije bo  v nedeljo med 8. in 18.uro pripravila v telovadnici osnovne šole III tretji turnir državnega prvenstva v dvoranskem hokeju.  Znova bodo nastopili hokejisti v vseh starostnih kategorijah,  tako v kategoriji U – 10 kot tudi v U – 13. Najbolj zanimiva pa bodo srečanja v članski konkurenci.  Članice Moravskih Toplic bodo ob 13.20 z oslabljeno ekipo igrale proti Triglavu. Močnejša ekipa Moravskih Toplic bo gostovala na turnirju v Avstriji. Ob 14.20 bo članska tekma med Lipovci in Triglavom , ob 16.uri bo tekma med Triglavom in Moravskimi Toplicami in zadnja tekma bo zvečer ob 17.50 med Moravskimi Toplicami in Lipovci.

V  7. kolu pomurske košarkarske lige  bo vodilni Sistemorg Beltinci že nocoj ob 20.30 gostoval pri Košarkarskem društvu Ljutomer, ki je drugi na lestvici. Nocoj ob  19.uri bo v Črenšovcih v telovadnici osnovne šole še tekma med Tropicanom Bistrica in Športnim društvom Murska Sobota. V nedeljo bo ob 15.uri še zadnja tekma med Košarkarskim klubom Ljutomer in ekipo Lindau iz Lendave.

Strelsko društvo Štefan Kovač Turnišče bo danes ob 17.30 pripravilo na  6 mestnem strelišču Agrocorna v Turnišča prvo kolo rekreacijske lige za krajane Občine Turnišče v streljanju  s standardno zračno puško.   Tekmovanje bo potekalo v moštveni konkurenci ter v posamični za člane in članice. II. kolo bo prihodnji petek 1. februarja.

Zveza za hokej na travi Slovenije bo v  Turističnem naselju Panonska vas v Moravskih Toplicah v torek 22. januarja ob 18.uri  pripravila  druženje ob  poznavanju Indije, kjer sta  na svetovnem hokejskem kongresu sodelovala  Aljoša in Jože Črnko. Sodelovanje na druženju je brezplačno.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad bo ob sodelovanju Osnovne šole I Murska Sobota  jutri ob 9.uri pripravilo  v jedilnici osnovne šole  pomursko  posamično  klubsko  šahovsko prvenstvo za  mlade   v petih starostnih kategorijah in sicer v kategoriji U – 8, U – 10, U – 12, U – 14 in U – 20. 

V nedeljo ob  9. uri bo v vaškem domu v Bakovcih 2. mednarodni  konec tedenski šahovski turnir na katerem organizatorja Šahovsko društvo Radenska Pomgrad in Krajevna skupno Bakovci pričakujeta blizu 80 šahistov.

Dvojezična osnovna šola I Lendava bo prihodnji četrtek 24. januarja ob 13.uri pripravila območno pomursko osnovnošolsko prvenstvo v badmintonu. Tekmovanje bo na programu na štirih igriščih Dvojezične osnovne šole I v Lendavi.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.