Domov

Petkov športni napovednik

25 januarja 2019 Šport


V 13.kolu prve A ženske odbojkarske lige  bodo Ljutomerčanke nocoj ob  19.uri  v športni dvorani ŠIC-a  gostile odbojkarice Calcita Volleya iz Kamnika.  Odbojkarice Roto Keme bodo jutri ob  18.uri v dvorani ekonomske šole v Murski Soboti gostile ekipo Ankarana Hrvatini. V  10. kolu 2. slovenske  ženske lige, vzhod  bo danes ob 18.uri v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti derbi kola med Soboto, ki je tretja na lestvici in  Braslovčami, ki so na prvem mestu.  V 10.kolu 3. slovenske lige, vzhod za članice  bo ekipa  Muranie v telovadnici dvojezične srednje šole  v Lendavi  jutri ob 17.uri  gostila odbojkarice Karvoleya Kostmana iz Slovenj Gradca.

V 13. kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bo jutri ob 19.uri v Kanalu tekma med Salonitom Anhovo in Panvito Pomgradom.

V 12. kolu  v  3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod  bodo Radenci jutri ob 19.uri gostili odbojkarje Mislinje, II. ekipa Panvite Pomgrada iz Murske Sobote pa bo jutri ob 19.30 gostovala pri odbojkarjih Mežice.

V ženski košarkarski ekstra ligi bodo košarkarice Pomurja v nedeljo ob 16.uri v telovadnici osnovne šole  I v Murski Soboti tekma med Pomurjem, ki je drugo na lestvici in četrtim Feliksom iz Zasavja.

V 12. kolu 3. slovenske košarkarske lige vzhod bodo igralci Radenske Creativa   nocoj ob 20.uri v telovadnici osnovne šole I  gostili košarkarje Branika iz Maribora.

V  8.kolu pomurske košarkarske lige  bo nocoj ob 20.30 v telovadnici ekonomske šole v Murski Soboti tekma med Športnim društvom Sobota in  Košarkarskim  društvom Ljutomer. V nedeljo ob 11.uri bo v športni dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi  tekma Lindau Lendava – Tropicano Bistrica, v sredo 30.januarja ob 20.30 pa bo zadnja tekma 8. kola pomurske lige  med  Sistemorgom Beltinci in Košarkarski klubom Ljutomerom.

Namiznoteniški klub Sobota bo jutri in v nedeljo pripravil v telovadnici osnovne šole III  v Murski Soboti 28. finale ekipnega   državnega prvenstva v namiznem tenisu za kadete in kadetinje.   Jutri se bo tekmovanje začelo s prvim kolom ob 10.uri,  zadnje soboto kolo bo ob 17.uri popoldne.

V nedeljo bo začetek tekmovanja s prvim kolom finalnih skupini  ob 10.uri in drugo kolo bo na programu ob 12.30.  Med kadeti bodo nastopili tudi  igralci puconske Keme, med kadetinjami  bodo na državnem moštvenem prvenstvu v Murski Soboti igrale tudi kadetinje  Sobote in Keme.

V 12.kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane bo ekipa Radenske iz Murske Sobote so na kegljišču Vikenda v Radencih  jutri ob 12. uri gostila Brest iz Cerknice. Po moški tekmi bo ob 18.30 še ženski prve B lige  dvoboj med Radensko in Slovenj Gradcem.

V 8. kolu 2. slovenske kegljaške lige, vzhod bodo kegljavke Lendave v nedeljo ob  16.30 gostile ekipo Ceršaka.

V 14.kolu mariborske kegljaške lige   bo II. ekipa Radenske  jutri ob 15.15 v Radencih gostila kegljače Miklavža, ekipa Lendave  bo v  nedeljo ob 13.uri v Radencih merila moči z ekipo Tehnotima iz Ceršaka.

Nogometni klub Odranci in Nogometna šola Nogometnega kluba Odranci bosta jutri in v nedeljo v telovadnici osnovne  šole v Odrancih družno pripravila 4. turnir mladih nogometašev. Jutri  bodo nastopili mladi v starostnih kategorijah  U – 7 in U – 9 , v nedeljo pa v starostnih  kategorijah U -11 in U – 13. Skupno bo v dveh dneh nastopilo v Odrancih 34  nogometnih ekip z okrog 300 nogometaši, oba dneva pa se bosta nogometna  turnirja začela ob 8.uri.

Občinska športna zveza Moravske Toplice bo jutri ob 8.uri pripravila v telovadnici osnovne šole v Bogojini  občinsko  prvenstvo v dvoranskem nogometu za člane in veterane.

Strelsko društvo Štefan Kovač iz Turnišča bo  danes in jutri pripravilo na 6 steznem strelišču v Turnišču  4.turnir regijske kadetske lige v streljanju z zračno puško. Zaključek strelske tekme v Turnišču bo  jutri okrog 13.ure.

Pikado klub Friend’s team od Svetega Jurija bo jutri ob 10.uri  pripravil v gostišču Kuzmič v Svetem Juriju  prvi državni turnir v klasičnem pikadu. Tekmovanje bo  v moški in ženski posamični konkurenci, organizatorji  pričakujejo na tekmo okrog 50 članov in 20 članic . Za tekmovanje  bo na voljo 10 tarč, tekma v klasičnem pikadu pa bo na voljo tudi tekmovalcem, ki niso licencirani za tekme v državnih ligah.

Na teniških igriščih v Radencih bo jutri ob 16.uri 4. turnir zimske teniške lige. Na dosedanjih treh turnirjih je dvakrat zmagal Gorazd Kozic in enkrat Dani Strah.

Športno strelsko društvo  Murska Sobota bo v torek  29. januarja pripravilo regijsko tekmovanje srednjih pol v streljanju s serijsko in standardno zračno puško .  Tekmovanje bo na strelišču v Murski Soboti potekalo posamično in moštveno.

Med prvimi v Pomurju  so že pripravili podatke za razglasitev športnika , športnice in ekipe leta za leto 2018  v Občini Lendava. Tamkajšnja športna zveza bo pripravila podelitev priznanj najboljšim športnikom prihodnjo sredo 30. januarja ob 18.uri v prostorih  Marketa Špar Kocet v Lendavi.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.