V etru
Minute za kmetovalce
Domov

Petkov športni napovednik

8 februarja 2019 Šport


Judo klub Lendava bo jutri ob 10.uri v dveh telovadnicah Dvojezične osnovne šole I v Lendavi  pripravil 44. mednarodno tekmovanje  v judu za pokal Lendave. Na sobotni tekmi judoistov bodo nastopili tekmovalci v petih starostnih kategorijah.  Tekmovanji  v starostnih kategorijah U – 16 in U 21 bosta potekali tudi za slovenski pokal v judu po kriterijih Judo zveze Slovenije in sicer med 10 in 14.uro.   Tekmovanja v kategorijah U – 10, U – 12 in U –  14 , ki  se   bodo  točkovala samo za pokal Lendave  bodo na programu od 14.ure dalje.  Na tekmo pričakujejo Lendavčani, ki jih vodi predsednik  Franc Mlinarič. Okrog  400 judoistov med njimi tudi goste iz Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Italije, Srbije in številnih slovenskih klubov. 

Športno strelsko društvo Murska Sobota  bo danes med 16.30 in 20.uro pripravilo zadnji dan tridnevnega tekmovanja 5.turnirja  mednarodne First lige v streljanju z zračno pištolo. V tekmovanju strelcev sodelujejo tudi tekmovalci iz tujine, po  štirih turnirjih pa vodi Alzas iz Čakovca, med pomurskimi ekipami je Športno strelsko društvo Murska Sobota na  šestem mestu.  Posamično vodi  Željko Posavec iz Solina, med pomurskimi strelci je  osmi Avgusta Horvat iz  Turnišča.

V pomurski pokrajini bosta ob koncu tedna še dve strelski tekmovanji.  Na Tišini bo jutri ob 9.uri  5. turnir druge slovenske lige severovzhod v streljanju z zračno puško, Strelsko društvo Lendava  bo  jutri pripravilo 5. turnir 3. lige severovzhod v streljanju z zračno puško.

V prvi A slovenski odbojkarski ligi za članice bo v 15.kolu  jutri ob  16.30  ekipa Roto Keme gostovala v Novi Gorici pri ekipi  Gen Volleya. Odbojkarice Ljutomera pa bodo šele v nedeljo ob 18.uri igrale proti SIP Šempetru.

V  12, kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bodo igralke Sobote  že danes  ob 19. v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti gostile igralke  Ljubnega.

Tekmo  12.kola  3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za člane  so odbojkarice Muranie proti Kajuhu Šoštanju igrale pred domačimi gledalci že sinoči.

V  15.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane  bodo odbojkarji Panvite Pomgrada jutri ob 19.30 gostovali pri odbojkarjih Črnuč, ki so predzadnji na lestvici.

V 14. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za člane bodo Radenčani jutri ob 19.30 v športni dvorani v Radencih  gostili odbojkarje Mežice, II. ekipa Panvite Pomgrada pa bo  že danes ob 17.15 gostovala pri II. ekipi Sip Šempetra.

V  13. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane bo ekipa Sobote  jutri že ob 13. v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti gostila ekipo Arrigonov iz Izole, Kema bo jutri ob 17.uri gostovala pri ekipi Mengša. V 3. slovenski namiznoteniški ligi za člane bo  II. ekipa Keme jutri ob 10. v zeleni dvorani v Puconcih gostila  ekipo Gorice, popoldne ob 16.uri pa še ekipo Vrhnike.

V  13. kolu v  prvi slovenski ženski namiznoteniški ligi bodo dekleta puconske Keme   jutri ob 17.uri gostovala pri Jesenicah, že v ponedeljek ob 18. uri pa bo v Puconcih vnaprej odigrana tekma 14. kola  med Kemo in Kajuhom Slovanom.

V 15.kolu prve B slovenske rokometne lige  za člane bo jutri ob 17. v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma  med Pomurjem in  Škofljico. V  12. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane bo v športni dvorani v Radencih jutri ob  17.30 tekma med radgonskim Arcontom in  Ljubljano , ki vodi na lestvici.

Igralci v slovenskih kegljaških ligah imajo ta konec tedna prosto, tekme bodo imeli  le v prvi mariborski kegljaški ligi.  Nocoj  ob 18. bo II. ekipa Radenske iz Murske Sobote gostovala pri Ceršaku, v nedeljo ob 13.uri pa bo na kegljišču Vikenda v Radencih tekma med vodilno ekipo Lendave  in Invalidom iz Maribora.

Plesni klub Zeko iz Murske Sobote  bo jutri ob 11. in 18.uri pripravil 10. dobrodelno plesno zimski produkcijo, ki bo v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti. Skupno bo v dveh predstavah nastopilo  okrog 400 plesalcev.  V prvi sobotni predstavi se bodo predstavili otroci ,ki vadijo na terenu v vrtcih in šolah;  v drugi  pa  se bodo predstavili tudi številni državni prvaki in dobitniki medalj na evropskih in svetovnih prvenstvih. Izkupiček letošnje plesne  prireditve bo namenjen Martini Smodiš plesalki  latinsko ameriških plesov za nabavo novega vozička za plesne tekme.

Nogometni klub Planika Turnišče bo jutri in v nedeljo pripravil v telovadnici osnovne šole v Turnišču  dvodnevni turnir v dvoranskem nogometu z naslovom »Mlade zvezde«.

Jutri  bodo igrali nogomet v Turnišču  in sicer  ob 9. mladi starostne kategorije U . 9, ob 15.uri pa bodo igrali še mladi starostne skupine U – 7. V nedeljo med 9. in 14.uro bodo igrali v Turnišču še mladi starostne skupine U – 11. Skupno je za turnir v Turnišču prijavljenih  kar 28 ekip in blizu 300 mladih nogometašev.

V zaostalem srečanju  9. kola pomurske košarkarske lige bo v nedeljo ob 15. v Črenšovcih tekma med Tropicanom in vodilno ekipo Sistemorga iz Beltinec.

Krajevna društva Tešanovec;  nogometno,  kulturno-turistično, mladinsko in prostovoljno gasilsko bo na dan kulturnega praznika  danes ob 10.  pripravilo 16. Prešernov pohod. Dolžina pohoda bo okrog 12 km začetek  bo pred vaško gasilskim domom v Tešanovcih, ob povratku na  cilj bodo med udeležence razdelili tudi praktične nagrade in vsem udeležencem podelili tople malice.

Iz bolgarske Varne  bomo od danes do nedelje z zanimanjem pričakovali novice o nastopu hokejistov predanovskega Triglava na  evropskem  prvenstvu Chlallenge II, v dvoranskem hokeju ,  kjer bodo merili moči slovenski hokejski podprvaki s hokejisti  iz Srbije, Bolgarije, Grčije, Madžarske  in Finske.  Prvenstvo bo trajalo do nedelje 10. februarja.

Športni napovednik  tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.