V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Petkov športni napovednik

1 marca 2019 Šport


Jutri ob 16.30 bo s posebno  slovesnostjo ob otvoritvi reflektorjev v soboški Fazaneriji  praznik nogometa  na prvi letošnji uradni  nogometni tekmi v Murski Soboti. Že med  16.30 in 17.uro bo na Fazaneriji zelo pestro, tako bo po informacijah  Stanka Prelca ki je zadolžen za obveščaje javnosti.  Kot uvod v  21. kolo prve slovenske nogometne lige Telekom  bodo med drugim nastopili za ogrevanje nogometašev in gledalcev  govoreči bobni, vse zbrane  bosta še pred tekmo pozdravila  župan Mestne občine Murska Sobota  Aleksander Jevšek in predsednik nogometne Mure Robert Kuzmič.  Povejmo, da so Domžale na  3. mestu  prve lige s 30.točkami, Mura na šestem mestu pa  ima 25 točk in obeta se izjemna nogometna predstava .Tekmo med Muro in Domžalami bomo v soboto spremljali tudi na Murskem valu.  

V nedeljo ob 15. bo v športnem parku v Beltincih prijateljska  nogometna tekma med Beltinci in Rogaško.   V Odrancih bo v nedeljo ob 14.uri prijateljska  tekma med Odranci in Simer Šampionom iz Celja.   V Kuzmi na Goričkem bo jutri ob 14., še pred večerno  tekmo Mure v Murski Soboti, tekma med Tromejnikom, ki ga vodi Štefan Škaper in Gradom ki ga  trenira Bogdan Črnko.

V  18.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bo jutri  ob 19. tekma med Panvito Pomgradom in Hočami, ki je zadnje na lestvici zanje pa igra tudi  nekdanji soboški odbojkar Urban Drvarič.

V ženski konkurenci bosta obe pomurski  odbojkarski ekipi, ki nastopata v prvi ligi gostovali. Ljutomerčanke bodo  jutri ob 18.30 gostovale v Hočah  pri ekipi Formule Formisa, odbojkarice  Roko Keme bodo  jutri že ob 16.30 gostovale v Kamniku pri II. ekipi  Calcit Volleya.

V 14.kolu v  2. slovenski odbojkarski ligi za članice bodo  igralke Sobote   danes ob  19.v telovadnici osnovne šole II  v Murski Soboti gostile odbojkarice Benedikta.

V  15.kolu 3. slovenske odbojkarske lige vzhod so  Radenčani že sinoči gostili odbojkarje  II. ekipe Sip Šemptera in zmagali s 3:0 .  Odbojkarji II. ekipe Panvite Pomgrada iz Murske Sobote bodo v 15, kolu 3. lige vzhod jutri ob 16.uri    v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti  gostili   odbojkarje Karvoley Mislinje.

V  18. kolu prve  B slovenske rokometne lige za člane bo  soboško Pomurje jutri ob 19. gostovali pri rokometni ekipi Brežic.

V 9. kolu zaostalega srečanja 2. slovenske rokometne lige bo radgonski Arcont jutri ob 16.30 v Radencih gostil rokometaše Metlike.

Tekmovanje v pomurski košarkarski ligi prehaja v svojo končnico.

V nedeljo 3. marca ob  15. bo v Črenšovcih tekma med Tropicanom Bistrico in Košarkarskim klubom Ljutomer. V nedeljo ob 17. bo v telovadnici  Dvojezične srednje šole v Lendavi tekma Lindau Lendava –  Športno društvo Murska Sobota. Prihodnjo soboto 9.marca bodo  na programu povratne košarkarske tekme.

Najtrofejnejši  hokejski klub v Slovenij, Hokejski klub Lipovci , večkratni  slovenski prvak v hokeju na travi in v dvoranskem hokeju v moški konkurenci bo danes ob  18. v vaško gasilskem domu v Lipovcih pripravil redni letni občni zbor ki ga je sklical predsednik kluba Franc Maučec. Na občnem zboru hokejistov v Lipovcih bodo  sprejeli tudi program tekmovanj v letu 2019 in se dogovorili o ostalih aktivnostih.

Društvo nogometnih trenerjev Murska Sobota, ki mu predseduje Zdenko Maučec bo v ponedeljek 4. marca ob 18.pripravilo v penzionu Letališče v Rakičanu  redno letno skupščino. Ob koncu skupščine bodo podelili tudi priznanja trenerjem za njihovo delo na trenerskem področju  v letu 2018.

Občinska zveza klubov malega nogometa Puconci, ki jo vodi predsednik Andrej Bedek bo nocoj ob 19. v prostorih športnega centra v Predanovcih pripravila skupščino članov zveze. Na skupščini bodo na programu med drugim  tudi volitve organov zveze,  hkrati pa bodo sprejeli program tekmovanja v spomladanskem delu tekmovalne sezone. 

Planinsko društvo Lendava  bo družno s policijsko  postajo   jutri ob 8.30 pripravilo 22. pohod ob meji. Začetek pohoda bo ob 8.30 na parkirišču Vinotoča Kolar v Čentibi.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad  iz Murske Sobote bo v nedeljo ob 9. v gostišču Špirić Černelavci pripravil  4. mednarodni konec tedenski šahovski turnir  na katerem pričakujejo okrog 60 šahistov.

 Že danes ob  16.30 bo v klubskih prostorih šahovskega kluba Radenska Pomgrad  v Murski Soboti mladinski mesečni hitropotezni šahovski turnir.

 Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.