V etru
Pesem tedna, izbor
Domov

Petkov športni napovednik

15 marca 2019 Šport


Judo klub Murska Sobota bo družno z Judo zvezo  Slovenije jutri ob 9.30 pripravil  53. mednarodno tekmovanje v judu za pokal Murske Sobote ter sočasno 8. memorial Antona Tončka Kosa.  Tekmovanje judoistov  bo  v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti. Najprej bodo ob 9. 30 bo na programu tekmovanja za   starejše dečke in deklice , ob 14. pa se bo začelo še tekmovanje  za mlajše kadete in kadetinje. Skupno pričakujejo v Mursko Soboto blizu 200 judoistov med njimi tudi goste iz Hrvaške in Avstrije. Naslednji teden,  v soboto 23. marca,   bo Judo klub Lendava pripravil v Lendavi še člansko  državno prvenstvo v judu.

V 23. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo v soboški Fazaneriji jutri ob 17. uri tekma med Muro in Krškim – nogometno tekmo bomo z občasnimi javljanji spremljali tudi na Murskem valu.

V 19.kolu 2. slovenske nogometne lige bo v nedeljo že ob  13.uri v Lendavi prekmurski drugoligaški derbi med Nafto 1903 in Beltinci.

V 16.kolu 3. slovenske nogometne lige  vzhod bo jutri ob 15.30 v Športno rekreacijskem centru v Ljutomeru tekma: Avto Rajh Ljutomer –  Radgona. V nedeljo ob 15.30  bodo igrali: Odranci – Črenšovci , Turnišče – Veržej, Tromejnik Kuzma – Hotiza in Polana – Grad.

V  17.kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige, vzhod bo  jutri ob 11.uri v Lendavi na igrišču z umetno travo tekma Nafta 1903 – Vipoll Veržej, po kadetski tekmi bo ob 13.uri še mladinska tekma med Nafto in Vipollom.

Po tem ,ko so igralke Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci  med tednom dobile po odločitvi tekmovalne komisije tekmo proti Mariborčankam s 4:0 jih  v nedeljo ob  16. v 14.kolu prve slovenske lige čaka gostovanje pri Ajdovščini. V 12. kolu prve slovenske nogometne lige za dekleta U – 17 bodo dekleta Telemacha GMT  jutri ob 11. gostovala pri ljubljanski Olimpiji.

V prvem kolu zelene skupine prve državne odbojkarske lige za člane  bo jutri ob 19. v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tekma med Panvito Pomgradom in Črnučami.

V  17.kolu 3. slovenske odbojkarske lige bodo vodilni Radenci  jutri ob 19.30 v športni dvorani v Radencih igrali proti Korvoley Mislinji. II. ekipa soboške Panvite Pomgrada pa bo zaradi zasedenosti dvorani v Murski Soboti tekmo proti II. ekipi Maribora igrala jutri ob  14. v telovadnici osnovne šole v Beltincih.

V drugem kolu  zelene skupine prve državne odbojkarske lige za članice bodo odbojkarice Roto Keme že nocoj ob  20. gostovale v Kopru pri odbojkarski ekipi Ankaran Hrvatini. Ljutomerčanke bodo jutri ob 19. gostovale v Zrečah pri ekipi Swatycomet Zreče.

V  17. kolu druge slovenske odbojkarske lige, vzhod  za članice bodo odbojkarice Sobote, ki so  tretje na lestvici ,   nocoj ob  19. v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti gostile  igralke  Turbine iz Selnice.

V  16.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bo Murania iz Lendave v  telovadnici  srednje šole v Lendavi jutri ob  15.30 gostila  II .ekipo Swaty Zreč.

V 16.kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane  bo Radenska iz Murske Sobote jutri ob  12. gostila na kegljišču Vikenda v Radencih  Rudar iz Trbovelj. V ženski konkurenci prve B slovenske kegljaške lige bodo kegljavke Radenske  jutri ob 18.30 v Radencih gostile kegljaško ekipo novomeške Krke.

V 20. kolu prve B slovenske rokometne lige za člane bo jutri ob 19. soboško Pomurje gostovalo pri ekipi Krškega.  V 14.kolu 2. slovenske rokometne lige za člane bo jutri že  ob  17. v Radencih tekma med Arcontom iz Gornje Radgone in  Alplesom iz Železnikov.

V okviru praznovanja 22. Jožefovih dni na Cankovi  bosta na Cankovi na programu tudi dve zanimivi športni prireditvi.   Športno društvo Studenec ki ga vodi  Drago Habot  bo   jutri ob 9.30 pripravilo  17. Jožefov pohod na 13 km dolgi progi. Začetek pohoda bo pri vaško gasilskem domu na Cankovi.

V nedeljo ob 15. bo na igrišču z umetno travo  na Cankovi pri osnovni šoli  tradicionalni nogometni turnir na katerem bodo na programu  štiri nogometne tekme. Ob 15. bo tekma  med Policijsko upravo Murska Sobota  in veterani Kluba malega nogometa Cankova. Ob 15.40 bo tekma med reprezentanco  duhovnikov Pax Slovenije in reprezentanco županov. Po uvodnih nogometnih tekmah bosta  poraženca igrala ob 16.20 tekmo za tretje mesto in ob 17. bo  na Cankovi še nogometna tekma za prvo mesto.

Ženski košarkarski klub Pomurje bo  danes ob 20. v ženski košarkarski ekstra ligi v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostil košarkarice Feliksa iz Zasavja, v nedeljo ob 16.  bodo v Murski Soboti gostovale še košarkarice Kranjske Gore.

Planinski društvo Matica in Mura iz Murske Sobote bosta v soboto ob  8. 30 med Bukovniškim jezerom in Moravskimi Toplicami  pripravila   na 13 km dolgi progi  17. spominski pohod na  Marijo Vild,  ki je bila dolgoletna predsednica Planinskega društva Mura iz Murske Sobote.

Jutri ob  20. bo  vodstvo Ravenske lige malega nogometa  na Tišini v Kulturni dvorni Občine Tišina slovesno pripravilo  slovesno  sejo ob 10 letnici delovanja Ravenska lige v malem nogometu. Na slovesnosti bodo zaslužnim članom za ustanovitev in delovanje lige  podelili   posebna priznanja.

Speedway team Lendava bo danes ob 18.uri pripravil v  Hotelu Cubis v Lendavi, nekdanji Elizabeti,  redni letni občni zbor, ki ga je sklical predsednik športnega društva Andrej Matjašec. V letu 2019 načrtujejo športni delavci Speedway teama Lendava na stadionu v Petišovcih  prvo dirko za moštveno državno prvenstvo  v petek 10. maja in v soboto 13.  julija še  tretjo dirko za posamično državno prvenstvo v spidveju.

Zavarovalnica Generali in nogometaši Mure bodo v ponedeljek 18. marca med  9. in 11. uro  v Splošni bolnišnici  Murska Sobota na  oddelku za transfuzijsko medicino pripravili  družno akcijo darovanja krvi.

Dvojezična osnovna šola  I v Lendavi bo v sredo 20. marca ob 13.25 pripravila v telovadnici Dvojezične osnovne šole I  v  Lendavi pomursko  moštveno osnovno šolsko prvenstvo v badmintonu na štirih igriščih. Tekmovanje bo na programu za  kategorizirane in ne kategorizirane igralce badmintona.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad  iz Murske Sobote bo v nedeljo ob 9.pripravilo v Gostišču Anice Vučko v Ižakovcih 6. mednarodni konec tedenski šahovski turnir.

Športni napovednik  tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.