V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Petkov športni napovednik

24 marca 2017 Šport


Strelsko društvo Črenšovci, ki s člansko ekipo nastopa  v prvi »A« državni strelski ligi z zračno puško,  bo  jutri in v nedeljo  na 6. državnem turnirju državnih strelskih lig  gostilo na 40 steznem montažnem strelišču v športni dvorani osnovne šole v Črenšovcih 465 strelcev iz celotne Slovenije.  Jutri bo v Črenšovcih od ranega dopoldneva do poznega popoldneva  tekmovanje  s standardno zračno puško v prvi »A« in v prvi »B« državni ligi, kjer  bo sodelovalo 144 strelcev, med njimi   bo  tudi osem pomurskih  strelskih ekip. V A« ligi nastopajo Turniščani, Tišinčani, Črenšovci in Gančani. V B ligi  bodo  merili v tarče  tudi  strelci iz Dobrovnika, Ljutomera, Janka Jurkoviča od Svetega Jurija  pri Vidmu  ob Ščavnici ter Radgončani. V  nedeljo bo Črenšovcih še 6. kolo v  državnem tekmovanju v pionirski in mladinski konkurenci, skupno bo v nedeljo tekmovalo 320 strelcev.

Lokostrelski klub Lendava bo jutri in v nedeljo pripravil  v okolici Lovskega doma v Dolini pri Lendavi dve lokostrelski tekmovanji. Jutri  med 10. in 15.uro bo  161 lokostrelcev tekmovalo na prvi letošnji tekmi slovenske  3 D lokostrelske lige od skupno šestih, ki bodo na programu v letu 2017. V nedeljo ob 10.uri pa bo še prva lokostrelska tekma z naslovom »Lokostrelstvo brez meja 3 D«  na katerem bodo sodelovali tudi lokostrelci iz sosednja Madžarske. Po uvodni tekmi v Dolini pri Lendavi bosta dve preostali tekmi še v Kőrmendu in Lentiju na Madžarskem.

Pester športni program v  pomurski pokrajini pa se začenja že danes.

V 4. kolu zelene skupine prve slovenske odbojkarske lige za članice bo danes zvečer ob  19.uri v  Puconcih  odbojkarska tekma med Kemo in Zgornjo Gorenjsko.

V 20.kolu 2. slovenske vzhodne odbojkarske lige  za članice bodo Ljutomerčanke  jutri ob 20.uri v  telovadnici osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomeru  gostile Swoley Vuzenico.

V 20. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod bodo odbojkarice Murske Sobote danes ob 19.30 v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti gostile Turbino iz Selnice.  Murana iz Lendave  bo jutri ob 16.uri gostovala pri ekipi Swoley v Radljah. Odbojkarice II. ekipe Keme bodo ta konec tedna proste.

V drugi četrtfinalni odbojkarski  tekmi končnice državnega prvenstva bodo odbojkarji Panvite Pomgrada jutri ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostili odbojkarje Calcita iz Kamnika. Prvo  odbojkarsko tekmo četrtfinala  so Kamničani, pred domačimi  gledalci,   dobili  s 3:0.

V 20. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za člane bodo Radenčani jutri ob 19.uri v športni dvorani v Radencih gostili odbojkarje  Črnuč.

V 17.kolu v prvi slovenski namiznoteniški ligi za člane bo Kema v Puconcih jutri ob 17.uri gostila ljubljansko Olimpijo. Ekipa Sobote bo jutri ob 17.uri gostovala pri ljubljanski Iliriji, kjer je v minuli sezoni igrali sedanji soboški igralec Tomaž Roudi.

V 18. kolu 2. slovenske nogometne lige bodo igralci  Farmtecha iz Veržeja v nedeljo ob 15.uri gostovali  pri nogometaših Term Čatež v Brežicah.

V 16.kolu v 3. slovenski nogometni ligi ,vzhod bosta jutri dve tekmi. V Lendavi bo ob  15.uri Nafta 1903 gostila ekipo Tromejnik  Gostišče Sukič  iz Kuzme; Avto Rajh Ljutomer pa bo jutri  pred domačimi gledalci ob istem času gostil  Lušt Beltince.

V nedeljo ob  10.30 bo uvodna  nogometna tekma med  Rakičanom in Hotizo, popoldne ob 16.uri pa bodo igrali: Odranci – Križevci v Prekmurju, Čarda Martjanci – Mura in Polana   – Turnišče.

Jutri in v nedeljo bodo igrali prvo spomladansko kolo nogometaši v obeh lendavskih nogometnih ligah ter v prvi soboški medobčinski nogometni ligi.

V  15.kolu druge slovenske rokometne lige za člane bo  Arcont iz Gornje Radgone že danes  ob   19.30 v športni dvorani v Radencih  gostil rokometaše Kronosa iz Sežane. Rokometaši  Pomurja iz Murske Sobote pa bodo prav tako že danes ob 19.uri gostovali pri rokometni ekipi Velike Nedelje.

V  5. kolu 3. slovenske košarkarske lige, vzhod bodo igralci Radenske Creativa  v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti  nocoj  ob  19.uri gostili košarkarje Slovenske Bistrice.

Na teniških igriščih v Radencih bo jutri ob 16.uri na programu   6. turnir zimske teniške lige. Po petih turnirjih vodi Žiga Starčič pred Gorazdom Kozicem oba iz Radenec tretji pa je Rene Heric iz  Banovec.

Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota   bo nocoj ob 19.uri pripravila v soboški Zvezdi  letno skupščino klubov medobčinske nogometne zveze.  Na skupščini bodo govorili o lanski aktivnosti ter o tistem kar načrtujejo za leto 2017. Na skupščini  bodo opravili tudi nadomestne volitve za enega člana izvršnega odbora.

Društvo nogometnih trenerjev Murska Sobota bo v ponedeljek ob 19.uri pripravilo v   penzionu »Letališče Müzge«  občni zbor   soboških nogometnih trenerjev. Na  letnem zboru  trenerjev bodo podelili  uspešnim  nogometnim trenerjem tudi tradicionalna letna priznanja za trenersko delo.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.