Domov

Petkov športni napovednik

5 aprila 2019 Šport


V Zdravilišču Radenci je ta čas mlada slovenska nogometna reprezentanca U – 16, ki je včeraj že igrala  na igrišču Slatine v  Radencih  prvo tekmo na  UEFA razvojnem turnirju. Proti Italiji je  po 11 metrovkah   Slovenija  tekmo izgubila s 6:5, po 80 minutah igre je bil izid 1:1.  Jutri ob  16. bo reprezentanca Slovenije v Bakovcih igrala proti  Peruju, zadnjo tekmo  čaka slovensko mlado nogometno  reprezentanco 16 letnikov  v ponedeljek 8. aprila ob 11. v Radencih proti reprezentanci Italije.  Kapetan reprezentance je pomurski nogometaš  Marcel Ratnik, ki je zdaj član Olimpije, v kadru reprezentance pa je tudi Jan Bruno Kralj iz soboške Mure.

V 25 .kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bodo nogometaši Mure po sredinem porazu v prvi tekmi polfinala slovenskega pokala  gosteh proti Mariboru v nedeljo ob 14.45 v Novi Gorici igrali proti ekipi Gorice.  Nogometaši Mure bodo v 26. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom   že v četrtek 11. aprila ob 18. v soboški Fazaneriji gostili ljubljansko Olimpijo.

V 22. kolu 2. slovenske nogometne lige bo Nafta 1903 jutri ob 14.gostovala v Ljubljani in igrala proti ekipi Brava, v nedeljo ob 16.30 bo v Beltincih tekma med Beltinčani in Kalcerjem Radomlje.

V 19. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod  bosta dve tekmi že jutri ob 16.30. Veržej bo gostil pred domačimi gledalci  Črenšovce, v Ljutomeru pa bo Avto Rajh Ljutomer igral proti Tromejniku iz Kuzme.  V nedeljo ob 16.30 bodo na programu naslednja nogometna srečanja:  Odranci – Radgona, Grad – Hotiza in Polana – Turnišče.

Tudi nogometaši v Pomurski nogometni ligi bodo imeli popoln program, v  tekmah  13. kola bodo igrali:   v  nedeljo ob 10.30  Rakičan – Bogojina, popoldne ob 16. pa bodo naslednje nogometne tekme: Goričanka Rogašovci – Bistrica, Čarda Martjanci – Dobrovnik in Radenska Slatina – Križevci v Prekmurju.

V  19.kolu prve slovenske nogometne vzhod U – 15 bo Vipoll jutri ob 11. v Veržeju gostil nogometaše Aluminija, nogometaši Mure pa bodo  jutri ob 11. uri gostovali  pri ekipi Maribora. 

V 20. kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige, vzhod bo  v nedeljo ob 16. v Veržeju  ekipa Vipolla gostila ekipo Tabora iz Maribora. Že ob 14. se bosta pomerili kadetski ekipi Vipola in Tabora. V nedeljo ob 16. bo tekma: Dravograd – Nafta 1904 že ob 14.uri pa se bosta pomerili kadetski ekipi Dravograda in  Nafte 1903.

V  4. kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane  bo v zeleni skupini  ekipa Panvite Pomgrada  jutri ob 19.30 gostovala pri ekipi Črnuč. V 7. kolu prve slovenske lige   za članice prav tako v zeleni skupini  bo Roto Kema jutri ob 18. v zeleni dvorani v Puconcih gostila odbojkarice Ankarana/Hrvatinov, Ljutomerčanke  bodo jutri ob 19. v dvorani ŠIC-a gostile odbojkarice  Swatycometa iz Zreč.

V športni dvorani v Radencih bo  jutri ob 10. tih  5. odbojkarski turnir rekreativnih ekip v spomin na Silvina Matjašeca – Dinija. Organizatorji turnirja  so člani sekcije rekreativne odbojke pri Športnem društvu Radenci.  Za najboljše tri ekipe so  pripravili pokale, vse ekipe pa bodo dobile za udeležbo tudi praktične nagrade.

V  23. kolu prve  B slovenske rokometne lige za člane bo jutri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti ob 19. tekma med Pomurjem in Ajdovščino.

Rokometaši radgonskega Arconta bodo jutri ob 18. gostovali v 17. kolu 2. slovenske rokometne lige  pri ekipi Hrpelje/Kozina.

Košarkarji Radenske Creativa iz Murske Sobote  bodo v končnici 3. slovenske lige jutri ob 19.igrali v gosteh z ekipo Nagode Postojna.

Na strelišču v Murski Soboti   poteka že od  četrtka finale regijske lige v streljanju z zračno puško za tri starostne kategorije. Skupno je za strelsko tekmo prijavljenih 11 ekip,  jutri  med  8. in 14.uro pa bodo na programu zadnje strelske tekme v posamični in moštveni konkurenci.

Športno društvo Radenci ima za 39.  maraton Treh src , ki bo  v soboto 18. maja , prijavljenih že 1136 udeležencev. Največ prijav kar 365 je za tek na 21 km, ki bo letos štel tudi za državno prvenstvo. Več o maratonu bodo organizatorji novinarjem predstavili prihodnjo sredo na srečanju s športnimi poročevalci v avstrijski Radgoni.

V   soboto  ob  12. bo  na programu 17. Blaguški tek v organizaciji Športnega društva Videm kot predpriprava za radenski maraton. V Svetem Juriju ob Ščavnici bodo v glavnem teku ob 14. moški tekli na 9 in ženske na 6 km dolgih progah.

Žal Videmčani tudi letos  sodelujejo  v štajersko koroškem pokalu in ne več v pomurskem pokalu,  lani  pa  je na njihovem teku sodelovalo kar  472 udeležencev kar je izjemna udeležba. Pomurski pokal v rekreativnih tekih se bo letos začel šele  25. maja s Soboškim tekom in skupno bo na pogromu   le  9 tekov, žal pa so pomurski teki vedno slabše obiskani.

Tudi kolesarji ta čas več  ne mirujejo saj  bo jutri ob 9.  v Kolesarskem centru Murania v Čentibi  sejem koles, kjer bodo organizatorji obiskovalce seznanili tudi z organizacijo   16. Panonskega kolesarskega maratona treh dežel, ki bo na programu  21. julija. Prva letošnja kolesarska preizkušnja  bo prihodnjo nedeljo 14. aprila v organizaciji Kolesarskega kluba Tropovci, kajti tam bodo pripravili 10. kolesarski maraton za pokal Občine Tišina.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.