Domov

Petkov športni napovednik

12 aprila 2019 Šport


Badmintonski klub Mladost Lendava bo,  od danes do nedelje,  v Lendavi v dveh telovadnicah pripravil 14. mednarodni mladinski turnir Srebrna žogica Lendave 2019 v badmintonu.  Tekmovanje bo  v telovadnici Dvojezične srednje šole v Lendavi in v telovadnici Dvojezične osnovne šole I v Lendavi in to na 12 igriščih. Skupno pričakujejo organizatorji 195  tekmovalcev iz Romunije, Madžarske,  Hrvaške, Češke, Slovaške,  in Slovenije. Mladi Lendavčani, ki jih vodi trener Denis Pešehonov se bodo predstavili v štirih starostnih kategorijah skupno z 18. igralci in igralkami in po besedah gostitelji niso brez možnosti za osvojitev medalj. Otvoritev tekmovanja bo danes ob 15,  tekme pa bodo jutri in v nedeljo potekale od 9.30 dalje.

V 5.kolu zelene skupine v prvi slovenski odbojkarski ligi za člane bo  jutri ob 19. v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tekma med Panvito Pomgradom in Hočami.

 V 3. slovenski ligi, vzhod  bo II. ekipa Panvite Pomgrada bo v 3. slovenski ligi vzhod jutri ob 16. gostovala pri  II. ekipi  Fužinarja na Ravnah na Koroškem.

V 9. kolu  prve slovenske odbojkarske lige za članice bo Roto Kema jutri ob 18. v zeleni dvorani v Puconcih gostila ekipo Swatycomet iz Zreč.  Ljutomerčanke pa bodo jutri zvečer gostovale pri odbojkaricah Grosuplja.

Odbojkarski klub Radenci in Občina Radenci bosta  jutri med 14.30 in 18.uro pripravila v veliki športni dvorani v Radencih  »Dan radenske odbojke« ,ki ga bodo sklenili ob 19.  z osrednjo člansko tekmo med Radenci in Mežico  in ob tej priložnosti bodo proslavili tudi osvojitev prvega mesta v 3. državni odbojkarski ligi, vzhod za člane.

Ženski nogometi klub Telemach GMT Beltinci bo jutri ob 10.45 pripravil v Bratoncih slovesno otvoritev avtomatskega  namakalnega sistema. Po slovesni otvoritvi pa bo 11.uri prvenstvena nogometna tekma med  Telemachom GMT Beltinci in Ajdovščino.

Strelsko društvo Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote bo jutri ob 9. pripravilo na strelišču  pri Büdinskem mlinu v Rakičani prvo kolo prve državne strelske lige, vzhod na katerem pričakujejo osem strelskih ekip med njimi bodo ob domačih strelci nastopili tudi tekmovalci Športno strelskega društva Gornja Radgona.

Društvo za športno rekreacijo Murska Sobota bo jutri med 9. in 17. uro v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti  pripravilo državno prvenstvo v skokih z velike prožne ponjave. Organizator pričakuje  okrog 250 tekmovalcev, med tekmovalci pa bodo nekateri uspešni domači tekmovalci,  v teku dneva pa pričakujejo tudi na ogled prvenstva okrog 1000 gledalcev.

V Gornji Radgona in v Cerkvenjaku  bo do  ponedeljka 15. aprila na programu Uefa razvojni turnir v nogometu za  ženske reprezentance U – 16.   Jutri ob  16.uri bo v Gornji Radgoni  Slovenija igrala proti Walesu in v zadnji tekmi v ponedeljek ob 11. se bo v Cerkvenjaku pomerila še z reprezentanco  Švedske.  Slovenska selektorica Tina Kelemberger je v reprezentanco povabila tudi tri igralke Teleing GMT Beltinci in sicer: Lili Sofijo Balažic, Nino Kajzba  in Sašo Kolar.

V  27.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo Mura, ki je včeraj igral proti Olimpiji 0:0,   v nedeljo ob 14.30 gostovala pri nogometni ekipi Celja, kjer  dobro igra  Prekmurec Mitja Lotrič. 

V 23. kolu 2. slovenske nogometne  bo Nafta 1903 jutri ob 16.30 gostila v Lendavi nogometaše Fužinarja ,ki jih zdaj vodi nekdanji igralec Nafte Miha Bukovec. Beltinčani bodo jutri ob 16.30 gostovali pri ekipi Jadran/Dekani.

V 20. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod  bosta jutri ob 16.30 naslednji srečanji: Veržej – Radgona in Črenšovci – Polana, v nedeljo ob 16.30 pa bodo igrali:  Hotiza – Odranci , Turnišče – Avto Rajh Ljutomer in Tromejnik Kuzma – Grad.

V 14. kolu pomurski nogometne lige bodo igrali v nedeljo ob 16.30: Bistrica – Radenska Slatina, Križevci v Prekmurju – Rakičan, Bogojina – Čarda in Dobrovnik – Goričanka Rogašovci.

V 7. kolu končnice 3. slovenske košarkarske lige bo v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti že nocoj ob  19.30 tekma Radenska Creativ – Litija.

Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika bo družno s Strelskim društvom Gančani na 9 steznem strelišču v Gančanih pripravilo danes in jutri finale regijske kadetske lige v streljanju s standardno zračno puško in zračno pištolo. Zaključek tekmovanja bo v soboto  okrog 11. ure, ko bo tudi podelitev pokalov in medalj najboljšim strelcem.

Strelsko društvo Jezero   bo v nedeljo med 8. in 12.uro pripravilo pri Lovskem domu v Dobrovniku prvi turnir pomurske lige v streljanju s pištolo in revolverjem. Tekmovanje bo potekalo v posamični in moštveni konkurenci, ekipo pa lahko sestavljajo po trije strelci.

Športno rekreacijsko društvo Slavček Gornji Slaveči bo  jutri ob 18.30 pripravilo v društvenih prostorih v Gornjih Slavečih  prvenstvo v elektronskem pikadu za prvaka Goričkega v moški in ženski konkurenci. Vsi udeleženci bodo dobili praktične nagrade, nastopajo pa lahko samo igralci, ki imajo  stalno prebivališče na Goričkem.

Motoklub veterani iz Murske Sobote bo v nedeljo ob 8.   pripravil na sedežu kluba na parkirišču   podjetja Murska transport pri trgovskem središču BTC   11. sejem starodobnikov, delov  in opreme. Udeležba  bo za udeležence  brezplačna, za ljubitelje jeklenih končkov pa se obeta prav paša za oči.  

 Kolesarski klub Tropovci bo v nedeljo ob 9. pripravil kolesarsko dirko z naslovom 10. pokal Občine Tišina . Najprej bodo ob 9. tekmovali na krožni progi dolgi 3,4 km  amaterji in masterji  na 62 km dolgi progi, ob 12.15 pa bodo kolesarili mlajši  in starejši mladinci na  69,3 km dolgi progi.  Start in cilj bo pred Gasilskim domom Tropovci. V času tekmovanja bo v nedeljo na  trasi Tropovci – Gradišče – Murski Črnci – Gradišče – Tropovci tudi zapora ceste.

Šahovsko društvo Gornja Radgona bo v  nedeljo ob 9. v lokalu zidanice Janževega hrama na Janževem vrhu pripravilo tradicionalni hitropotezni  šahovski turnir v počastitev  vstopa Republike Slovenije v Evropsko unijo – to pa bo sočasno tudi sedmi turnir  v okviru konectedenskih šahovskih turnirjev za leto 2019

Že danes ob 16.30 bo Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote v društvenih prostorih kluba v Kocljevi ulici v Murski Soboti pripravilo mladinski mesečni hitropotezni šahovski turnir.

Športna zveza Murska Sobota, ki jo vodi predsednik Andrej Gomboši bo v sredo 17.aprila  ob 17. v Hotelu Diana v Murski Soboti  pripravila  letno skupščino športne zveze. Na skupščini bodo podelili tudi tradicionalna priznanja zaslužnim športnim delavcem.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.