V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Petkov športni napovednik

26 aprila 2019 Šport


V 29. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo v soboški Fazaneriji  v nedeljo ob 16. znova  nogometna tekma  med Muro in Mariborom a tokrat bo šlo za prvenstvene točke. Ob tradiciji na tekmah med Muro in Mariborom je tudi v nedeljo mogoče pričakovati tesen izid a tudi presenečenje ni nemogoče tako z ene kot druge strani.

Nogometaši Mure tudi na praznik dela l. maja ne bodo počivali saj bodo  že  v sredo na dan praznika  ob 14.45 v gosteh igrali proti Domžalam.

V    25. kolu 2. slovenske nogometne lige bosta obe prekmurski nogometni  moštvi igrali tokrat pred domačimi gledalci.  Beltinci bodo v soboto ob 17. gostili  v svojem športnem parku neugodno ekipo Sežane. Nafta 1903   v soboto ob 17. pričakuje v lendavski športni park Nogometni klub Bilje.

V 22. kolu 3. slovenske nogometne lige vzhod  bo  prva tekma že danes. Ob 18.30 bo v  Veliki Polani tekma med Polano in Radgono. Jutri ob  17. bo Veržej pred domačimi gledalci gostil v prleškem derbiju Avto Rajh iz Ljutomera. Črenšovci bodo  ob 17. gostili Grad, jutri bo še tekma ob 17. med Turniščem in Odranci. V nedeljo ob 17. bo v Kuzmi na Goričkem zadnja tekma med Tromejnikom in Hotizo.

V 16. kolu pomurske nogometne lige  bodo vse tekme  v nedeljo;  ob  17. bo  v Rogašovcih tekma: Goričanka  – Dobrovnik, Križevci bodo  na Goričkem gostili Radensko Slatino, Bogojina bo v nedeljo gostila Rakičan in Bistrica bo v nedeljo pred domačimi gledalci igrala proti  Čardi iz Martjanec.

V četrtek 2. maja ob  17.   bo vnaprej odigrana tekma  19.kola pomurske nogometne lige med Rakičanom in Radensko Slatino.

V  22. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige bo v soboški Fazaneriji na igrišču z umetno travo jutri ob 15. tekma Mura – Kalcer Radomlje, že ob 13. uri pa se bosta pomerili kadetski nogometni ekipi Mure in Kalcerja Radomlje.

V  22.kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15 bodo v nedeljo ob 11. mladi nogometaši Mure gostovali v Mariboru pri nogometaših Tabora, Vipol iz Veržeja bo v nedeljo ob 17. gostoval pri vrstnikih  Krškega.

Nogometni klub Veržej bo v sredo 1.maja pripravil  54. tradicionalni nogometni turnir v spomin na  Emila Gaberca . Turnir se bo začel ob 16. na njem  bodo nastopile nogometne ekipe: Veržeja, Dokležovja in Cvena. Kot uvod v nogometni turnir v Veržeju  se bosta ob 15.30 pomerili veteranski nogometni ekipi Veržeja in Cvena.

V  23. kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige, vzhod  bodo mladinci Nafte 1903 jutri ob 17. gostovali v Mariboru pri nogometni ekipi Tabora, že ob 15.  bo na Taboru kadetska tekma med Mariborčani in Nafto. Mladi nogometaši Vipolla iz Veržeja  bodo v nedeljo  gostovali z mladinsko in kadetsko ekipi pri vrstnikih Jarenine.

V torek 30. aprila ob 18. bo prva polfinalna  tekma za pokal Medobčinske nogometne zveze Lendava.  V Veliki Polani bo ekipa Polane gostila Nafto 1903 iz Lendave, druga polfinalna tekma med Črenšovci in Odranci bo na programu v sredo 8. maja.

V slovenski ligi v hokeju na travi bo  jutri ob 16.30 v Lipovcih tekma med Lipovci in predanovskim Triglavom.

Ženski odbojkarski klub Roto Kema Puconci bo nocoj  ob 19. pripravil v zeleni dvorani izredni občni zbor kluba, ki ga je sklical novi izvoljeni predsednik Renato Perša. Na izrednem občnem zboru želijo člani kluba izpopolniti  upravni odbor ter sprejeti usmeritve  dela za prihodnje obdobje.  Naslednjo sezono želijo imeti v Puconcih znova dve ženski ekipi v  odbojkarskih ligah. I. ekipa je izpadla iz prve A lige, II.  odbojkarsko ekipo pa bi radi  znova vključili v 3. slovensko odbojkarsko ligo.

V Zdravilišču Radenci bo od jutri do prihodnje sobote   4. maja na programu člansko državno prvenstvo v standardnem šahu. Med članicami tokrat ni nobene pomurske šahistke, med člani pa jih bo med 36. šahisti sodelovalo kar  šest iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote iz Gornje Radgone in lendavske Rokade. Med udeleženci državnega šahovskega prvenstva v Radencih bo tudi Boris Markoja iz Turnišča, ki zdaj nastopa za Železničarski šahovski klub Maribor.

Pa še nekaj malega za ljubitelje pohodniške rekreacije. Kulturno umetniško društvo Antal Ferenc iz Središča bo v nedeljo ob 14. z začetkom pri vaško gasilskem domu v Središču  8. Jurjev pohod po razgibani in gričevnati pokrajini v okolici Središča v Občini Moravske Toplice.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.