Domov

Petkov športni napovednik

3 maja 2019 Šport


Lokostrelska zveza Slovenije in  Lokostrelski klub Lendava bosta v nedeljo ob 10.   pri lovskem domu v Dolini pri Lendavi  pripravila odprto  drugo letošnjo tekmo za slovenski 3 D pokal na kateri  pričakujejo organizatorji okrog  120 lokostrelcev iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije.  Med tekmovalci, ki bodo merili v makete živali bodo številčno močno udeleženi tudi člani Lokostrelskega kluba Lendava.  Tekmovanje v Dolini pri Lendavi bo v nedeljo ponudilo tekme v šestih slogih lokov, nastopili  bodo tekmovalci od dečkov in deklic do članov in članic.

Znova bo jutri in v nedeljo bogat nogometni program.

V  31. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo v nedeljo ob 14.30 v soboški Fazaneriji tekma med Muro in Rudarjem iz Velenja.  Po osvojeni točki Mure med tednom v gosteh proti Domžalam  se je zanimanje za dobro uvrstitev nogometne Mure znova  povečalo.

V 26. kolu 2. slovenske nogometne lige bosta obe pomurski ekipi gostovali. Nafta 1903 bo jutri ob 17. gostovala pri nogometni ekipi Rogaške, Beltinčani  bodo potovali jutri ob istem času na Ptuju k nogometni ekipi Drave.

V 23-.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bosta jutri ob 17. dve nogometni tekmi. V Ljutomeru bosta merila moči Avto Rajh Ljutomer in Polana, v Gornji Radgoni  bo tekma: Radgona – Tromejnik Kuzma. V nedeljo ob 17. bodo igrali  Hotiza – Turnišče , Odranci – Črenšovci in Grad – Veržej.

V   pomurski nogometni ligi   je Rakičan  že včeraj igral vnaprej srečanje 19.kola proti  Radenski Slatini in zmagal z 2:1.  V 17.kolu  bo Radenska Slatina jutri ob 17. gostila Goričanko iz Rogašovec, v nedeljo ob 10.30 bo Rakičan gostil Križevce, popoldne ob 17. pa bosta še tekmi: Čarda Martjanci – Bogojina in Dobrovnik – Bistrica.

V 23. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige  bo jutri ob 11. v Ljubljani tekma Ilirija – Mura, pred mladinsko tekmo bo ob  11. še kadetska nogometna tekma med Ilirijo in soboško Muro.

V 23. kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15 bo Mura jutri ob 11.  v Murski Soboti gostila Brežice, Vipoll iz Veržeja  bo jutri gostoval pri nogometaših Dravograda.

V  18.kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo v nedeljo ob  17.  ekipa Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci gostovala pri ekipi Krima.

Odbojkarski klub Panvita Pomgrad iz Murske Sobote bo v nedeljo ob 10. na osnovni šoli I v Murski Soboti pripravil polfinalni odbojkarski turnir za kadete na katerem bodo sodelovale štiri ekipe. V prvi tekmi v nedeljo ob 10. se bosta pomerili ekipi Panvite Pomgrada in Triglava iz Kranja. V drugi tekmi  po  soboško kranjski bo tekma med Strdinom iz Maribora  in Salonitom Anhovo iz Kanala.

Ribiška družina Murska Sobota bo jutri in v nedeljo na Ledavskem jezeru v Kraščih z začetkom ob 9. pripravila prvi dve tekmi državne članske lige posameznikov v športnem ribolovu. Skupno bo sodelovalo 60 tekmovalcev med njimi  bodo tudi člani ribiških družin Gornja Radgona in Murska Sobote.

Tudi hokejisti bodo aktivni prvo nedeljo v maju. V nedeljo ob 16.30 bo v Predanovcih tekma  Triglav –  Lipovci. Na delu bodo tudi članice v nedeljo ob 15. bo v Predanovcih ženska tekma v hokeju na travi med Triglavom in Moravskimi Toplicami.

V Zdravilišču Radenci bo danes ob 16. na programu predzadnje kolo na 29. posamičnem državnem prvenstvu v šahu, kjer nastopa tudi precej pomurskih šahistov. Dve koli pred koncem vodita Matej Šebenik iz Ljubljane in Boris Markoja iz Turnišča s 6.točkami med ostalimi pomurskimi šahisti je peti Jernej Skuhala, 11. je Lendavčan Luka Šolmajer od 16. do 18. mesta pa so uvrščeni: Matej Titan, Matej Grah in Martin Mohar.  Zadnje kolo državnega šahovskega prvenstva bo v Radencih na programu jutri ob 10.

Turistično društvo Rogašovci bo jutri ob 10. z začetkom pri Osnovni šoli Sveti Jurij na Goričkem pripravilo 19. Florjanov pohod   na 13 km dolgi poti.

Krajevna skupnost Krnci bo jutri ob 22. z začetkom   pred vaško gasilskim domom v Krncih pripravila  8. nočni pohod na 9 km dolgi progi,

Športno društvo Kovačevci bo v nedeljo ob 9. z začetkom v športnem centru  Kovačevci pohod po Kovačevcih, proga za rekreativne pohodnike bo dolga okrog 13 km.

Teniški klub Murska Sobota, ki ga vodi predsednik Iztok Škraban bo v sredo 8. maja ob 17. v prostorih Obrtne zbornice v Murski Soboti na Lendavski 13 pripravil  redni letni občni zbor, kjer bodo ocenjevali delo v letu 2018 in se pogovorili o aktivnosti soboškega  teniškega kluba v letu 2019.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.