V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Petkov športni napovednik

10 maja 2019 Šport


Speedway team Lendava bo danes  ob 18.  na obnovljenih 400 metrski stezi za speedway v Petišovcih  pripravil  prvo od šestih dirk speedway lige, kjer se bosta  v moštvenem dvoboju pomerila Vinarium Lendava  in Avto moto klub Ljubljana. Skupno bo na programu 13 voženj.

Judo sekcija ljutomerskega Partizana bo družno z Judo zvezo Slovenije jutri  ob 10. v športni dvorani ŠIC-a  v Ljutomeru pripravila festival juda na katerem bo v ospredju zanimanja državno prvenstvo v judu  za mlajše člane v starostni kategoriji  do 23 let. Po državnem prvenstvu mlajših članov bo v Ljutomeru še  tekmovanje za mlajše dečke in deklice starostne kategorije U – 12. V članski konkurenci v Ljutomeru pričakujejo okrog 60 judoistov, med mladimi tekmovalci  bo nastopilo okrog 150 tekmovalcev.

Ribiška družina Murska Sobota  bo na Ledavskem jezeru v Kraščih  jutri ob 9.  pripravila prvo tekmo državne lige v športnem ribolovu za veterane.  Skupno pričakujejo organizatorji okrog 65 ribičev iz celotne Slovenije, ki bodo razdeljeni v dve starostni kategoriji in sicer  od 55 do 60 let  in od 65 do 75 let starosti.  Med tekmovalci bodo tudi nekateri znani pomurski ribiči: Miro Matjašec, Željko Mavrič, Zoran Vidic, Gusti Prelog in drugi.

Strelsko društvo Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote bo jutri ob 9.pri Büdinskem mlinu v Rakičanu pripravilo  tretje kolo prve državne lige ,vzhod v streljanju v  trapu. Soboški strelci bodo  oslabljeni  brez Boštjana in Jasmine Mačka, ki sta na tekmi svetovnega pokala v Južni Koreji, ob soboških strelcih pa bodo nastopili v Rakičanu tudi strelci iz Gornje Radgone.

V 19. kolu prve slovenske ženske nogometne lige bodo  nove državne prvakinje igralke Telemacha GMT Beltinci  v nedeljo ob 11.uri v Bratoncih gostile nogometašice Maribora, ki so trenutno na četrtem mestu.

V  32. kolu prve slovenske nogometne lige  Telekom bo peto uvrščena   Mura jutri ob 15.20 gostovala pri nogometaših Krškega ki  so na zadnjem mestu z 10.točkami zaostanka za predzadnjo ekipo Gorice.

V 27.kolu druge slovenske nogometne lige bomo v Pomurju lahko spremljali dve tekmi. Jutri ob 14. bo v Lendavi  nogometna tekma Nafta – Dob, v nedeljo pa bodo Beltinci ob17. v svojem športnem parku v Beltincih gostili ekipo Ankarana.

V 24.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod  bosta jutri ob 17. tekmi: Veržej – Odranci, Črenšovci – Hotiza in Avto Rajh Ljutomer –  Radgona. V nedeljo ob 17. bosta še preostali tekmi: Polana – Grad in Turnišče – Tromejnik Kuzma.

V 24.kolu prve slovenske mladinske nogometne lige bo Mura  jutri ob 15. v Murski Soboti gostila  Aluminij iz Kidričevega, kadeti Mure in Aluminija  bodo merili moči za prvenstvene točke  že jutri ob 11.uri.

V 18. kolu pomurske nogometne lige bo jutri ob 17. tekma Radenska Slatina – Dobrovnik, v nedeljo ob 17. pa bodo igrali: Goričanka Rogašovci – Rakičan, Križevci v Prekmurju –  Čarda Martjanci in Bogojina – Bistrica.

Jutri ob  16.30 bo v Lipovcih tekma v hokeju na travi med domačimi Lipovci in Moravskimi Toplicami. Pred člansko tekmo  se bodo pomerili mladi hokejisti Lipovec in Moravskih Toplic.

Medobčinsko društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote  bo danes med 9. in 13.uro v Gradišču pripravilo 8. memorial Ivana Peršaka in sočasno prvo kolo državne lige za paraplegike v športnem ribolovu. Organizatorji pričakujejo v Gradišče osem ekip iz vse Slovenije.

Zavod za turizem in šport Radenci, ki ga vodi Branko Žnidarič , bo  jutri med 9. in 11.uro pripravil na športnih igriščih Osnovne šole Kajetana Koviča v Radencih  mini olimpijado na kateri bo sodelovalo 129 mladih iz osnovnih šol Kapela, Gornja Radgona in Radenci. Mladi se bodo preizkušali v odbojki, nogometu, plesu, rokometu ter v zabavni igri Sonček. Vsi udeleženci mini olimpijade v Radencih bodo dobili  ob koncu tudi posebna pisna priznanja.  Če bo slabo vreme ponagajalo udeležencem  bo program   izveden v športni dvorani v Radencih .

Rokometaši Pomurja bodo tekmo 25. kola v prvi B državni ligi igrali nocoj že ob  18. v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti, v goste pa prihaja nova prvoligaška ekipa Izole.

Namiznoteniški klub Kema bo v zeleni dvorani v Puconcih v nedeljo ob 10. pripravil 2. namiznoteniško prvenstvo severovzhodne regije, ker bodo ob pomurskih igralcih nastopili tudi igralci iz Štajerske in Koroške.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad bo v torek ob 18. pripravilo v društvenih prostorih v Murski Soboti na Kocljevi mesečni članski hitropotezni šahovski turnir.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.