Domov

Petkov športni napovednik

17 maja 2019 Šport


Prizadevni športni delavci v Radencih bodo danes ob 17. pripravili v Radencih  otvoritev 39. Maratona treh src za katerega  pravijo da je najbolj srčna tekaška prireditev v Sloveniji. Letos bo za slovenske atlete tek na 21 km dolgi progi štel tudi za državno prvenstvo.  Čeprav  je  za zamudnike čas  prijav  je na spletnih  prijavah  potekel,   predhodno  pa se je prijavilo  4620 udeležencev. Za zamudnike bo možna prijave še jutri. Med prijavljenimi  jih  je največ   za tek  na 10 km kar 1334,  na 21 km je prijavljenih  1036 tekačev. Jutri  ob 9. bodo najprej   družno  štartali tekači na veliki  42  kilometrski maraton in na mali maraton na 21 km progi.  Po glavnem startu bodo ob 9.10 začeli s tekmo tekači na  10 in ob 9.15 še tekači na  5 km dolgi progi. V  soboto  bo zadnji  dopoldanski uradni start  ob 9.20 ,   ko  bo start  nordijske hoje,  ki se  prvič  točkuje za evropsko prvenstvo  na  10 km. Med ne tekmovalnimi disciplinami bo  v Radencih  že ob 8.  tradicionalni Pohod treh src, ob 16.  popoldne bo prvič v Radencih tek s psi, kjer je prijavljenih kar 53 udeležencev. Popoldne ob 16.15 bo v Radencih še tek za mlade na progah dolgih od 250 do 1000 metrov.

Sicer pa bomo  maraton  jutri z neposrednimi javljanji spremljali tudi na Murskem valu.

In kaj so pomurski tekači  na krajših progah dosegli lani. Na pet kilometrov je zmagala Urška Martinec, med člani  je bil tretji Boštjan Bagari. Na 10 km je bila  lani med članicami tretja Marija Števanec in med člani je bil tretji Aleš Zver.

Tudi brez nogometa ne bo minil konec tedna.

V 34. kolu prve slovenske nogometne lige  Telekom bo  jutri ob 20. v soboški Fazaneriji tekma med Muro in Gorico slednja   je na predzadnjem mestu in se bori, da bi se izognila kvalifikacijam za obstanek v prvi ligi.  Mura , ki je na četrtem mestu ,  se je zdaj pojavila med kandidati za nastop  v kvalifikacijah v ligi Evropa.

V  29.kolu druge slovenske nogometne lige bo jutri ob 16. Nafta 1903 gostovala v Novem mestu pri ekipi Krke, ki je četrta na lestvici. Beltinci bodo jutri ob 16.  pred domačimi gledalci v Beltincih gostili ravenski Fužinar, ki je sedmi na lestvici uspešno   trenira  pa ga prekmurski rojak Miha Bukovec iz Kobilja.

V  25.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bosta  na sporedu kar dva derbija vodilnih ekip.   V nedeljo ob 17.30 bodo vodilni Odranci  gostili četrto ekipo  na lestvici Polano, drugi na lestvici Grad  bo v nedeljo ob 17.30 gostil nogometaše Avto Rajha Ljutomer, ki so tretji na lestvici. V  uvodni tekmi 3. slovenske lige, vzhod bo jutri ob 17.30 tekma Radgona – Turnišče, v nedeljo ob 17.30 pa bosta še tekmi:  Tromejnik Kuzma – Črenšovci in Hotiza Veržej.

V  25.kolu ‘prve slovenske mladinske nogometne lige bo v nedeljo ob 17. Mura gostovala pri vrstnikih Krškega. Že ob 15. se bodo pomerili kadeti Krškega in Mure.

V 25.kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15  bo jutri ob 11. Mura na igrišču  z umetno travo gostila Aluminij iz Kidričevega. Nogometaši Vipolla iz Veržeja  bodo jutri gostovali v Velenju pri nogometaših Rudarja

V 20.kolu prve slovenske ženske nogometne lige bodo  nove državne prvakinje igralke Telemacha GMT Beltinci  v nedeljo ob 15. gostovale pri igralkah Radomelj.

V 16. kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17  bosta že ob 13. igrali ekipi Radomelj  in  Beltinčank.

V 19.kolu pomurske nogometne lige  je bila tekma med  vodilnim Rakičanom in  Radensko Slatino že odigrana, zmagal je Rakičan z 2:1. V preostalih tekmah  bodo v nedeljo ob 17. igrali: Dobrovnik – Bogojina, Bistrica – Križevci v Prekmurju in  Čarda Martjanci – Goričanka Rogašovci.

Športno strelsko društvo Murska Sobota bo danes  in jutri na 14 steznem strelišču  v Murski Soboti gostilo finale Kekčevega pokala za mlade strelce. Za dvodnevno strelsko tekmovanje v Murski Soboti je prijavljenih 16 strelskih društev, danes bo tekmovanje potekalo od 17.ure dalje, jutri  zadnji dan pa bo tekmovanje na programu med 8.30 in 12.40.

V 3. kolu   druge slovenske teniške lige  bo jutri ob 10. v Murski Soboti dvoboj med ekipo Teniškega kluba Murska Sobota in ekipo Krškega. V prvih dveh kolih so igralci Murske Sobote izgubili proti Goji iz Hajdoš in prepričljivo s 4:1 premagali Hoče.

V soboškem kopališču bo letos   od 31. maja do 2. junija že tretjič na programu srednjeevropski pokal v odbojki na mivki za igralce stare do 18 let. Tokrat so  že prijavljeni igralci iz sedmih držav.

 Kvalifikacijski  odbojkarski turnir za posebna  vabila tako za igralke kot igralce  za nastop na   turnirju  v odbojki na mivki bo v soboškem kopališču v torek 21. maja v popoldanskih urah.

V soboški Diani bosta ta konec tedna na programu dve šahovski ligi za članice.

Danes ob 17. bo v 5.kolu ženska ekipa Radenske Pomgrada  v državni ženski šahovski ligi  igrala proti Komendi jutri ob 16. bo dvoboj med Radensko Pomgradom in Mariborom v nedeljo zadnji dan državne šahovske lige  bo ob 10.  dvoboj med Kočevjem in Radensko Pomgradom. Po dosedanjih  štirih kolih vodijo Mariborčanke, šahistke Radenske Pomgrada pa so med osmimi ekipami na četrtem mestu.

Jutri ob 10.  se bo v Diani  začelo še  dvodnevno tekmovanje v prvi slovenski ženski šahovski ligi za katero je prijavljenih 17 šahovskih ekip. Med prijavljenimi ekipami so tudi šahistke Rokade iz Lendave, Gornje Radgone in Radenske Pomgrada iz Murske Sobote.

Bogat šahovski program  se bo začel  že danes ob  15. v soboškem MIKK-u, kjer bo na programu 12. šahovski turnir za pomurske osnovnošolce.

Pomurski planinci bodo  jutri pripravili pri Tinekovem brodu ob  reki Muri na Gornji Bistrici »Dan pomurskih planincev«.  Začetek pohoda bo ob 8.30 na otoku ljubezni v Ižakovcih, zbirališče vseh ostalih udeležencev  bo pri Tinekovem brodu kjer bo  tudi krajši kulturni program. Organizatorji bodo pripravili  tudi družabne igre in prijetno planinsko  zabavo.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.