Domov

Petkov športni napovednik

24 maja 2019 Šport


Sklepno dejanje prve slovenske nogometne lige Telekom za soboško Muro bo jutri ob  17.55, ko bo Mura v 36. zadnjem kolu prve lige v Fazaneriji gostila Celjane, ki so ta čas na lestvici na petem mestu  z 48. točkami, Mura pa jih ima četrtem mestu, ki vodi v kvalifikacijske tekme za ligo Evropa na 4. mestu  51 točk.  Jutri bo torej v soboški Fazaneriji zelo pomembna nogometna tekma.

V  30.kolu 2. slovenske nogometne lige  bosta obe pomurski nogometni ekipi igrali v nedeljo. Nafta 1903 bo v nedeljo ob 17. v Lendavi gostila Ilirijo, Beltinčani pa bodo v nedeljo gostovali pri Brežicah.

V 26.kolu 3. slovenske nogometne lige vzhod bodo vse tekme v nedeljo ob 17.30, ko bodo igrali: Črenšovci – Turnišče, Grad – Radgona, Avto Rajh Ljutomer – Odranci, Polana – Hotiza in na Cvenu: Veržej – Tromejnik Kuzma.

V 20.kolu pomurske nogometne lige bodo v nedeljo ob 17.30 igrali: Rakičan – Dobrovnik, Radenska Slatina – Čarda Martjanci, Goričanka Rogašovci – Bistrica in Križevci v Prekmurju – Bogojina.

V  21. kolu prve slovenske nogometne lige bo v nedeljo ob 11. v Bratoncih tekma med igralkami Ženskega nogometnega kluba Telemach Beltinci in lansko prvakinjo Olimpijo iz Ljubljane.  O tem kdo je novi prvak za sezono 2018/2019 je znano že nekaj časa in Beltinčanke bodo opravile samo zadnje dejanje ligaškega dela tekmovanja. V 17. kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 bodo igralke Telemacha GMT Beltinci  že jutri ob 11. v Bratoncih gostile Cerklje.

V 26. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige  bo jutri ob 13. v Bakovcih Mura gostila Domžale, že ob 11. bo v Bakovcih kadetska tekma med Muro in Domžalami.

V 26.kolu prve slovenske   nogometne lige ,vzhod U – 15  bo že danes  ob 18. Mura gostovala pri ekipi Slovenske Bistrice jutri ob 11. pa bo Vipoll v Veržeju gostil Maribor.

V soboški Fazaneriji bo jutri ob 10. tih  18.  Soboški tek v okviru točkovanja za pomurski pokal, kjer bo letos na programu le devet tekov. Pred tekom ob 9.45 bo začetek pohoda okrog Murske Sobote na okrog 8 km dolgi progi.  Prvi tekači bodo začeli s tekom ob 10.uri in to mladi na 200 metrov dolgi progi. Do 10.35 bodo tekli mladi na različnih razdaljah in sicer 400, 600, 800 in 1000 metrov dolgih progah. Glavni teki za člane in članice bo jutri v soboški Fazaneriji ob 11.. Člani bodo tekli na 8 km dolgi progi in članice na  6 kilometrski progi.  Najboljša trojica med člani in članicami bo zraven medalj dobila tudi pokale organizatorja.

Ob koncu tedna bota v naši pokrajini tudi dva kolesarska maratona v okviru akcije Slovenija kolesari.

 Jutri ob  10. bo s startom  pri trgovskem centru BTC-ja na programu 13. kolesarski maraton BTCiklin, ki bo kolesarskim rekreativcem ponudil tri dolžine prog.  Veliki maraton bo speljan po 44 km dolgi progi, rekreativna proga bo dolga 27 in družinska proga bo dolga 15 km.  Vsi udeleženci bodo ob koncu dobili tudi spominsko majico in malico.

V nedeljo ob 10.  bo pred gasilskim domom v Tropovcih  na programu 23. kolesarski maraton Občine Tišina. Organizator, Kolesarski klub Tropovci, je pripravil za kolesarje  tri dolžine proga. Najdaljša proga bo dolga 80 km in bo imela dva vzpona ter skupno  640 metrov višinske in bo delno speljana tudi po obmejnih krajih Avstrije. Srednja proga bo kolesarjem ponudila  51 km dolgo progo ,ki bo imela le en vzpon in 271 metrov višinske razlike ter bo v celoti vodila po Pomurju. Najkrajša proga bo na 23. kolesarskem maratonu Občine Tišine v nedeljo dolga 25 km in po v celoti speljana po  ravninski progi.  Tudi v Tropovcih bodo udeležencem podeljevali majice in ne manjkala tudi malica.

Zveza za hokej na travi Slovenije  bo v nedeljo namesto v Moravskih Toplicah ker je tam igrišče zasedeno pripravila sklepno dejanje hokejske  sezone v Lipovcih.  Članice  Moravskih Toplic in predanovskega Triglava bodo igrale ob 15. zadnjo  žensko tekmo;   ob 16.30 bo  moška tekma med Moravskimi Toplicami in Triglavom.

Športna zveza Puconci  bo v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije – združenjem športnih zvez in Osnovno šolo Puconci  jutri ob 10.  na igrišču pri Osnovni šoli Puconci pripravila mini  olimpijado, ki je namenjena mladim od 4. do 9. leta starosti. V Puconcih bo potekalo vse po vzoru pravih olimpijskih iger , začelo se bo z dvigom zastave in končalo s športnimi igrami.

Planinsko društvo Matica  iz Murske Sobote bo v nedeljo ob 12. pripravilo   v Krogu pri brodu tradicionalni spust  po reki Muri za Dimekov memorial. Udeleženci spusta se bodo od Kroga do Srednje Bistrice peljali z različnimi plovili. Na cilju bo krajši kulturni program  okrog 14.ure  nato pa bo sledilo  tradicionalno planinsko druženje.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote bo v nedeljo ob 9. pripravilo v gasilskem domu v Dokležovju 8. konectedenski mednarodni šahovski turnir. Na turnirju organizatorji pričakujejo tudi šahiste iz Hrvaške in Madžarske.

Največji šahovski dogodek leta v Sloveniji   bo od 27. maja do 4. junija v Radencih, kjer bo na programu  na programu srednjeevropsko  tekmovanje na katerem bodo v moški konkurenci sodelovale šahovske  reprezentance Švice, Češke, Hrvaške, Avstrije, Madžarske, Italije, Slovaške, Nemčije in Francije. Za slovensko šahovsko reprezentanco bo v Radencih igral tudi Boris Markoja iz Turnišča, letošnji članski šahovski prvak.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.